Annons:
Etiketterköks-hushållstipsartikel
Läst 14449 ggr
Honestyisdead
8/11/08, 9:39 PM

Vitlöksdipp - Recept

Här kommer en snabb och enkel dippsås, som passar till det mesta. En favorit här hemma.

4 matskedar majonnäs 2 matskedar crème fraiche 1-2 vitlöksklyftor 1 kryddmått Havssalt - malt ½ krryddmått vitpeppar (citron att garnera med)

Häll majonnäs och crème fraiche i en skål. 
Pressa sedan i vitlöken, 1 klyfta för mild smak och 2 klyftor för kraftigare smak. Sedan kryddar du med salt och peppar.
Nu ska det röras noga så att allt blandas väl. Vill man ha lite syrlighet i dippen kan man droppa i lite citronsaft, men själv garnerar jag bara med citronen.

Denna dippsås passar till kött, fisk, pasta, ja det mesta som sagt. Men man bör nog inte andas på folk på ett tag då man ätit detta Glad

Skriv gärna era favoritdippsåser i tråden Glad

Annons:
bubbelbubbel
8/11/08, 11:10 PM
#1

en burk cream fraiche, vitlök efter smak, jag brukar ta tre st, lite salt och peppar, rör ihop, och låt stå och dra en stund.

den är riktigt god! jag brukar ha den till tacos, men funkar säkerligen till något annat också :)

AnneN
8/12/08, 12:43 PM
#2

Jag brukar bara köpa hem en burk creme fraiche med vitlökssmak och använda den som den är

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

dolfen
8/12/08, 5:06 PM
#3

Kan man (själv) göra lättfil lika trögflytande som creme fraiche?

Skulle bli ännu gladare om det gick.

Glad

fridaas
8/14/08, 10:16 PM
#4

Brukar ha creme fraiche, vitlök och fransk kryddmix, blandar man det kan man ha det kallt till tacos, eller varmt som sås till kött bl.a. mkt gott faktiskt!!

Med Vänliga Hälsningar Frida

Kolla gärna in Finntrolls Hembränneri på facebook och instagram.

dolfen
8/15/08, 8:06 PM
#5

Förvånad Jag om på ett sätt alldeles nyss Oskyldig som kanske kan funka.

Cool

AktieTrader
8/15/08, 10:05 PM
#6

Ett bra tips om man vill ha mycket vitlökssmak men inte den starka vitlökssmaken är att köra vitlöksklyforna några sekunder i mikron. Då får de mycket mildare smak.

Annons:
Frida
10/17/08, 9:26 PM
#7

#3 Jag vet inte hur det är med lättfil (för mycket vätska kanske?)men vanlig fil kan du låta rinna av i ett kaffefilter till önskad konsistens. Blir det för "torrt" kan du ju alltid blanda i lite av den avrunna vaslen igen.

Värdinna på Fantasy
Medarbetare på World of Warcraft

dolfen
10/17/08, 9:47 PM
#8

Tack! för svar, Tramptass. Glad

Jag ska testa med kaffefilter.

Honestyisdead
10/18/08, 1:41 AM
#9

Testade att ha i persillade, mycket gott det med Glad

wolfie
10/19/08, 4:20 PM
#10

Gräddfil eller creme fraiche,salt,svart peppar,cayenne,grönsakskrydda..blanda efter behag,har jag till tacos..!

[Asta]
10/19/08, 5:16 PM
#11

dolfen - nu vet jag inte om du vill ha lättfil för att det är mindre fett i den eller av annan orsak. Men OM det är pga mindre fett så förmodar jag att du är medveten om att ifall du låter den rinna av i ett kaffefilter eller motsvarande så är det som är kvar betydligt fetare än lättfilen?

dolfen
10/19/08, 6:45 PM
#12

Jo, jag vet det Asta, Glad men då jag alltid har lättfil i kylen och att jag faktiskt tycker att syrligheten från (lätt)fil är godare än creme fraishen, vill jag använda min lättfil. Oskyldig

Flört

dolfen
10/19/08, 7:12 PM
#13

Nu började jag fundera på fettinnehåll….. *grubbel* Flört

Om vi "säger" att av 2 dl lättfil (som innehåller 0.5 % fett),

går 1 dl bort som vassle (vad nu vassle innehåller förutom vatten vet jag inte).

Då blir det väl 1% fett i den kvarvarande filen!? Eller räknar jag tokigt!? Obestämd

Annons:
[Asta]
10/19/08, 11:35 PM
#14

dolfen - *skrattar* - den beräkningen ger jag mig inte på.

dolfen
10/20/08, 3:11 PM
#15

Det funkade jättebra, Tramptass. Så TACK för det braiga tipset. Glad

Det var ju smak i vasslen Förvånad och någon sa att det var nyttigheter i den, så jag tänkte testa att använda den i brödbak.

dolfen
10/20/08, 3:20 PM
#16

De skulle kanske föra in matlagnings-exempel på matte-lektionerna, istället för det där jäkla "tåget". Skrattande

Flört

Hoppfull
3/5/09, 11:31 AM
#17

Förr använde jag alltid lättyoghurt när jag gjorde kalla såser, jag lät den rinna av till önskad tjocklek. Dietisten jag träffade sa att det blev en fetthalt på max 6-7% alltså fortfarande väldigt magert!

Behöver du en medmänniska att prata med? Känner du dig ensam?

Titta in här medmanniska.net och se om det är något för dig.

Frida
3/5/09, 12:05 PM
#18

#13 Dina beräkningar stämmer.

#15 Så lite så. Jag brukar göra färskost på avrunnen fil och blanda in olika kryddor, mycket gott. Vassle är inte så mycket mer förutom vatten och en del mjölksocker och mjölksyra. Passar utmärkt att ha som degspad när man bakar bröd.

Värdinna på Fantasy
Medarbetare på World of Warcraft

Lena82
3/5/09, 2:37 PM
#19

Åh vad gott allt lät. Bra sidan för oss som älskar vitlök.

Upp till toppen
Annons: