Annons:
Etiketterköks-hushållstipsartikel
Läst 9432 ggr
chinerunner
2009-04-04 19:12

Järpar - Recept

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Köttfärs i storpack är ju bra för budgeten, men vad gör man med all färs?

Ett storpack med köttfärs kan man blanda till järpsmet. Jag rörde ihop färsen med

4 ägg

2 matskedar Pressad vitlök

3 matskedar Teriyaki

2 matskedar Hoy sin

Salt och Peppar från kvarn

Jag formade järparna med händer blötta i vatten.

Järparna lades upp på bakpapper på ugnsplåt.

jerpar1.jpg

Sedan fick dom gräddas 15 minuter i 225c ugn.

jerpar2.jpg

Slutligen brynte jag dom i gjutjärnswoken, men vilken stekpanna som helst går bra till detta.

jerpar3.jpg

Så nu är det bara att koka gräddsås och göra matbackar.

Annons:
[Asta]
2009-04-06 11:19
#1

Järpar får mig nästan att bli nostalgisk! Det hette alltid järpar när man gick i skolan. Jag har nog aldrig tänkt på det som järpar sen, men visst heter det så!

Du använder verkligen woken till allt!

Strumpa
2009-04-06 14:01
#2

vad gott det ser ut :)

#1 jag tänker också på skolan. men tror iaf att dessa smakar en aaning bättre ;)

/Sanna

medarbetare på Nattsudd och TV

[Asta]
2009-04-06 14:02
#3

#2 - fast vi had goda järpar i skolan. Jag var alltid glad när det var järpar.

Strumpa
2009-04-06 14:03
#4

#3 haha okej :)

/Sanna

medarbetare på Nattsudd och TV

chinerunner
2009-04-06 14:33
#5

Självklart så kan man använda andra såser än dessa asiatiska i smeten. HP-sås och Worcestershiresås passar utmärkt.

[Asta]
2009-04-06 15:58
#6

Men det var lite kul tycker jag med lite annorlunda kryddor.

Annons:
[Norum]
2009-04-28 11:45
#7

Man kan också göra som en lite lösare köttbullssmet och blanda i persilja, det blir jätte gott.

Sen vet jag att det finns dom som blandar i en påse med löksoppa och sen gör köttfärslimpa av smeten.

clivia
2009-04-28 17:13
#8

jag gjorde biffar enligt recept i Annas mat i söndags och det blev kanongott, har inte receptet här men det heter Senapsbiffar i boken och tror det var 1/2 dl hackad kapris och 1/2 dl fransk senap i till 1 kg nötfärs. Lök också. Blev mycket gott!

Ska testa med kryddsåser, bra sätt att hålla efter flaskorna som skramlar runt i kylskåpsdörren…

Tom-B
2009-04-28 17:19
#9

Järpar! För mig är det i första hand nå´t som flyger.

Beroende på att vid mitt dopkalas (70 år se´n!!) bjöds de närvarande på järpar som min far själv införskaffat vid en jaktresa norrut.

Fråga mig inte hur de var tillagade. Minnet sviker!

Jag hoppas det är preskriberat nu!

//Tom

P.S. Fortfarande ingen som slår mig i Ålderstrappan! D.S.

//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.

andreas0
2009-04-28 18:51
#10

#0, Hur mycket köttfärs hade du till det receptet? "Storpack" kan ju vara både 1 kilo och 2.5 kilo beroende på var man handlar. Det låter gott i alla fall, jag ska testa det någon dag.

Upp till toppen
Annons: