Ett litet smakprov på Storbritannien.
Den traditionella engelska frukosten består sedvanligt av rostat bröd, ägg, (stekta ägg, kokta eller äggröra), bacon, stekta eller grillade tomater, stekta champinjoner, stekt korv, vita bönor i tomatsås, blodpudding och stekt bröd.
Avslutningsvis dricks te eller kaffe och till det kan ätas rostat bröd med smör och marmelad
På söndagarna brukar många brittiska familjer äta stek till middag, till exempel rostbiff med potatis, sås, grönsaker och yorkshirepudding. En annan populär söndagsrätt är lammstek med myntasås.
Man äter gärna sötsaker och efterrätter. Bland de mest populära kan nämnas trifle, en sockerkaka dränkt med sherry eller saft, som garneras med mandel, sylt eller frukt och serveras med vispgrädde eller vaniljsås och bread and butter pudding som görs på brödskivor, med eller utan smör, som varvas med torkad frukt och vaniljsås och bakas i vattenbad i ugnen.
En gammaldags brittisk sed är eftermiddagste mellan klockan 15 och 17. Det är en måltid med starkt te som dricks med mjölk och socker och serveras med sandwich, små smörgåsar med gurka, lax, skinka, ägg eller fiskröra, scones med smält smör, marmelad, lemon curd (citron kräm) och clotted cream, ett slags tjock grädde och diverse andra kakor.
Christmas pudding och stekt kalkon är två klassiker som förekommer under julfirandet.
Öl är en vanlig dryck och den traditionelle britten dricker helst real ale, en ölsort som jäser en andra gång på ölfatet och som handpumpas till glaset.
Den snabbmat som idag är tydligast förknippad med brittisk matkultur är följaktligen fish and chips, friterad fisk, panerad och stänkt med vinäger, med tjocka pommes frites