• Om iFokus
  • iFokus-bloggen
  • Intressesajter
  • Starta en sajt
  • Support
  • Logga in med Facebook
  • Bli medlem
  • Logga in
iFokus Klicka här och starta en egen iFokus-sajt på 5 minuter.
Reworking iFokus
  • Inlägg
  • Artiklar
  • Om sajten
  • Lexikon
  • Länkar
  • Medlemmar
  • Sök
  • A A
Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu Senaste inläggen För-& smårätter & tillbehör Soppor och såser Fågel Nöt, vilt & gris Lamm, får och övrigt kött
röka efter att köttet varit fryst?
11 svar

tlover
2017-10-10
Lammbuljong?
3 svar

tlover
2017-10-08
Lammlägg - tryckkokade och grillade
12 svar

JazzBass
2016-02-23
Färs & korv Fisk & Skaldjur Veggo Vegetariskt Sallader Mjölmat, gryn & ris Konserverat, inlagt, sylt & marmelad Desserter, frukt & godis Matbröd, smörgåstårtor & kaffebröd Drycker & Övrigt Allergi, överkänslighet & sjukdomar Råd & tips Matprat Menyer, matsedlar & middagstips Köksutrustning OT - Off Topic Bilder Restauranter & Caféer Om sajten & iFokus

Hur man inte ska göra majonnäs

Majonnäs hör till de där sakerna som jag länge haft väldigt svårt att lyckas med, kanske för att jag har ovana att alltid krångla till allt och göra saker på lite annorlunda vis för att sätta en egen prägel på mina kreationer. En del majonnäser har också misslyckats på grund av att recept varit slarvigt skrivna och viktiga detaljer lämnats bort. Så med alla mina misslyckade majonnäser djup begravna i bioavfallet men fortfarande spökande i mitt minne tänkte jag lista sånt som man inte ska göra om man vill lyckas med sin majonnäs, vad man istället ska göra, och vad man kan göra för att rädda den om det ändå skiter sig. Den här artikeln är lång, men förhoppningsvis kan den bespara er läsare mycket tid genom att undvika göra samma misstag som jag gjort, så ni kan göra delikata majonnäser genast från början! Läs mer »

Terökt tjälknöl

Terökt tjälknöl är perfekt bjudmat då den kan göras iordning ett bra tag i förväg. Terökningen ger en ny smaksensation på tjälknölen. Läs mer »

Restauranger som är värda en omväg

Al Habesha är en etiopisk restaurang som ligger i Gamlestaden i Göteborg Läs mer »

Sajter iFokus

Det finns massor av olika sajter i nätverket iFokus. Här kommer de med en liten presentation. För att bli medlem i någon/några sajter är det bara att gå in via länken som du finner direkt under "Mina iFokus-sajter" Läs mer »

Vad är egentligen Ifokus Insider?

Du ser det överallt. En liten gul plupp med ett I innuti på vissa folks avatarer. Och du kanske undrar vad det är för något? Och när du sen får reda på det undrar du.. hur får just jag det? Läs mer »

Bilder på iFokus

Några enkla steg för att göra bilderna anpassade till iFokus. Del 1 i en artikelserie om bildbehandling. Läs mer »

Senaste nytt på Matlust

Det är så trevligt och roligt här på Matlust och det händer hela tiden nya saker. Nu tänkte jag berätta lite om de senaste händelserna. Läs mer »

Mjölksyrajäsning

Än idag syras det mjölk, grönsaker, kött och fisk. Yoghurt och filmjölk är välkända för oss och likaså gravning av fisk och kött. Till denna grupp hör även surströmmingen. Mjölksyrajäsning är den enda formen av konservering som faktiskt gör grönsakerna nyttigare än de är som helt råa. Dessutom gör mjölksyrajäsning rotfrukter och grönsaker mer lättsmälta. Mjölksyrajäsning är egentligen en form av fermentering. Läs mer »

Lagen om upphovsrätt

Upphovsrättslagen innebär att du inte får vidarepublicera andra personers framställda material (artiklar, foton, musikalster, konst, dataprogram och så vidare) utan dennes medgivande. Läs mer »

Koka egen buljong är enkelt gott och billigt

Att koka sin egen buljong är inte svårt och det ger grunden till många goda och nyttiga middagar. Buljong kan kokas på nästan vad som helst. Kött av alla slag, fågel, fisk, skaldjur, rot- och grönsaker. Min favorit är buljong kokad på både kött, höns eller kyckling och rot- och grönsaker och lök av flera sorter. Läs mer »

iFokus växer så det knakar

Nu finns det massor av olika sajter i nätverket iFokus. Här kommer de med en liten presentation. För att bli medlem i någon/några sajter är det bara att gå in via länken och sedan lägga den bland dina favoriter. Läs mer »

Månadens Matlustare - Maj!

Denna gång säger vi stort grattis till: Läs mer »

Månadens Matlustare - April!

Nu har vi utsett denna månads matlustare: Läs mer »

Nya inlägg på iFokus

  • Trasiga kläder+återvinning?
  • Intuitionsövning 26 april.
  • Bygga voljär
  • Amigurumi. Får nr 2
  • Rösta på Månadens Sheltie Maj
  • Bygga av en smalspårsgodsfinka i H0
  • Finns det något intresse?
  • Vill vara sexig utan att vara sexistisk
  • - Visa fler -
Om iFokus Mobilversion Annonsera Kontakta oss Support Användaravtal Skrivregler Cookies
iFokus logo

LONDON - NEW YORK - PARIS - MILANO - TOKYO - HONG KONG - RESTEN AV VÄRLDEN

© Copyright Internetfokus i Sverige AB


Tillbaka till toppen