Konserverat, inlagt, sylt & marmelad

Vitlök på tub

2017-05-06 13:24 #0 av: Maria

Jag har sett reklam nu det sista på "färsk" vitlök på tub. Är det någon som testat?

Jag använder vitlök i perioder och ibland så har de gamla blivit alldeles torra och hemska så jag funderade om detta skulle funka.

Det bär mig egentligen emot men kan ändå vara praktiskt.

/Maria

 

Anmäl
2017-05-06 13:44 #1 av: Hera

Har inte testat det. Men äter man lite vitlök så dom hinner bli dåliga så är det säkert ett bra alternativ till vanlig vitlök.

Anmäl
2017-05-06 13:51 #3 av: Maria

#1 Ja det var väl lite så jag tänkte. Jag gillar egentligen inte att använda den typen men som sagt så kan det vara praktiskt.

/Maria

 

Anmäl
2017-05-06 15:33 #4 av: ApanAnn

Jag hittade färdighackad fryst vitlök på Picard. Inget jag köpte, men såna produkter finns också tydligen..

Tant är ingen ålder, det är en livsstil!
Anmäl
2017-05-06 18:22 #5 av: Åsa S

Det fanns för ca 15 år sedan färdig riven vitlök på burk + även ingefära på burk. Funkade jättebra speciellt på sommaren då man bara kunde slänga ner i en påse och blanda och sedan marinera kött. De höll dock inte så länge efter man öppnat dem så det var nog därför de försvann, på tub lär de hålla längre. Hittar jag kommer jag köpa de där på tub nu under sommaren då jag är i sommarstugan där är det ine riktigt lika lätt bara ta sig till affären.

Anmäl
2017-05-06 22:21 #6 av: Scorpio97

Om det bara är vitlök i tuben så låter det absolut praktiskt om man av någon anledning inte kan eller vill ha färsk vitlök hemma. Här går det åt så mycket vitlök så dom hinner aldrig bli dåliga, men jag kanske provar någon gång av nyfikenhet ändå :)

//Jessie

Anmäl
2017-05-07 11:11 #7 av: Sofy

Om det inte är några konstiga ingredienser i den är den säkert jättebra och praktisk. Jag använde pressad vitlök på burk förut.

Medarbetare på Matlust

Anmäl
2017-05-07 21:41 #8 av: JazzBass

Jag är skeptisk till det här, då jag misstänker att den är onödigt skarp i smaken. Kag föredrar att smasha och hacka vitlöksklyftorna snarare än pressa dem då jag tycker smaken blir för skarp då. Mortla funkar av nån konstig anledning riktigt bra dock.

På jobbrestaurangen har dom en skål med krossad vitlök i olja, men den är inte ens i närheten lika god som den jag lagar själv, alltför skarp och med konstiga bismaker...

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2017-05-07 23:58 #9 av: Hera

#8 Samma här. Jag pressar aldrig vitlök.

Anmäl
2017-05-08 00:06 #10 av: Scorpio97

Jag gillar den skarpa smaken som blir när man pressar. Så för mig beror det på vad jag ska ha det till, ibland pressar jag och ibland hackar jag vitlöken. 

//Jessie

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.