Annons:
Etiketterkonserveratinlagtsyltmarmelad
Läst 5541 ggr
Torparmor
4/1/17, 6:48 PM

Hård marmelad

Jag har lyckats få min marmelad så hård att jag behöver kniv för att få ut den ur burken.  Skäms Finns det något sätt att rädda den? Den blev otroligt god och det känns synd att behöva kasta både marmeladen och burkarna 😕


Låt dagen idag bli din bästa hittills!

Annons:
DesK
4/1/17, 6:52 PM
#1

Om den är i glasburkar, så kan du prova att värma den lite i mikron och sedan blanda ned lite kokt avsvalnat vatten.

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Torparmor
4/1/17, 6:54 PM
#2

Smart, ska testa med den minsta burken - varför tror du vattnet behöver vara avsvalnat fungerar inte varmt?


Låt dagen idag bli din bästa hittills!

DesK
4/1/17, 6:58 PM
#3

Vattnet behöver vara ordentligt uppkokt, gärna ha kokat några minuter i alla fall. Eftersom marmeladen är varm behöver vattnet nog inte ha kallnat helt. Note to self: tänk först och skriv sedan! 😃

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Veda
4/1/17, 7:48 PM
#4

Alternativt: Skrapa ur den ur burkarna och koka upp tillsammans med mer vatten.

Torparmor
4/1/17, 9:25 PM
#5

Tack DesK det fungerade och blev bra.

Veda - tyvärr så var det så hårt så det inte gick att skrapa ur - men micron gjorde susen


Låt dagen idag bli din bästa hittills!

DesK
4/1/17, 10:36 PM
#6

Torparmor, vad bra att det löste sig! 🙂

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Annons:
Veda
4/2/17, 2:36 PM
#7

Härligt att det löste sig.

Upp till toppen
Annons: