Konserverat, inlagt, sylt & marmelad

Hård marmelad

2017-04-01 18:48 #0 av: Torparmor

Jag har lyckats få min marmelad så hård att jag behöver kniv för att få ut den ur burken.  Skäms Finns det något sätt att rädda den? Den blev otroligt god och det känns synd att behöva kasta både marmeladen och burkarna Ledsen 

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2017-04-01 18:52 #1 av: DesK

Om den är i glasburkar, så kan du prova att värma den lite i mikron och sedan blanda ned lite kokt avsvalnat vatten. 

Désirée

Anmäl
2017-04-01 18:54 #2 av: Torparmor

Smart, ska testa med den minsta burken - varför tror du vattnet behöver vara avsvalnat fungerar inte varmt?

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2017-04-01 18:58 #3 av: DesK

Vattnet behöver vara ordentligt uppkokt, gärna ha kokat några minuter i alla fall. Eftersom marmeladen är varm behöver vattnet nog inte ha kallnat helt. Note to self: tänk först och skriv sedan! Skrattar

Désirée

Anmäl
2017-04-01 19:48 #4 av: Veda

Alternativt: Skrapa ur den ur burkarna och koka upp tillsammans med mer vatten.

Anmäl
2017-04-01 21:25 #5 av: Torparmor

Tack DesK det fungerade och blev bra.

Veda - tyvärr så var det så hårt så det inte gick att skrapa ur - men micron gjorde susen

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2017-04-01 22:36 #6 av: DesK

Torparmor, vad bra att det löste sig! Glad

Désirée

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.