Annons:
Etikettermenyermatsedlarmiddagstips
Läst 3154 ggr
DesK
2016-12-25 21:34

Dagens middag 104

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Annons:
DesK
2016-12-25 21:50
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#1

Julaftonens middag blev, varmrökt lax, vegansk potatisgratäng, ugnsstekt blomkål och brysselkål, Jansons frestelse, sallad på grönkål, rödkål och apelsin, Alsacevin, ö och fin choklad till julklappsutdelningen. Julbord av bästa slag åt vi helgen den tredje advent, då med alla våra barn och barnbarn🙂l

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

TjockaBerta
2016-12-29 19:23
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#2

Åter till vardagen. Idag åt vi torsk provencal med ris och mycket grönt. Som jag längtar efter sallad när julen varit. ✨

>>>Malum domesticum<<<

TjockaBerta
2017-01-01 18:15
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#3

Ett riktigt gott slut på julskinkan. ✨

>>>Malum domesticum<<<

JazzBass
2017-01-01 22:49
#4

Lunch idag: Skinkfrestelse på rester av min rökta julskinka, och stekt "halvkallrökt" rostasbiff (se tråden om nyårsmeny). Lite mycket kött, men jag råkar ha lite väl stort lager av sånt för tillfället. Frun fick en motsvarande frestelse gjord på gårdagens halvkallrökta forell och en stekt bit av samma forell, men den hade för amper röksmak så den fick tyvärr åka i soporna.

Middag: Tortillas med lite traditionella och mindre traditionella fyllningar: guacamole, mild egen tomatig salsasås (jättegod), majs, paprikabitar, fint tärnad parmesan, stekt rökt julskinka med typiska texmexkryddor (märklig combo) alternativt stekt pulled pork-liknande produkt gjord på bl.a. bondbönor (lite som nyheten pulled havre men inte lika bra enligt mig), också kryddad på samma vis. God kvällsbit framför teven. 🙂

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

JazzBass
2017-01-03 10:16
#5

Middag igår: Pennepasta med kyckling, grädde, parmesan och resterna av en gräddig röra på fänkål, grönkål och purjo, smaksatt med lite finosherry. Blev gott, men lite för kraftig i smaken. Sonen hällde i ett oövervakat ögonblick ut hela sitt glas med vattenblandad Oatly i sin portion innan han ens börjat äta, så han fick äta halvljummen pastasoppa istället. Men den gick faktiskt ner helt bra (utom kycklingen och grönkålen tyvärr)  och "buljongen" blev faktiskt riktigt god. 😃

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

TjockaBerta
2017-01-04 19:32
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#6

Idag blev det hemburgare. Min utan bröd. ✨

>>>Malum domesticum<<<

Annons:
TjockaBerta
2017-01-05 19:02
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#7

Salisiccagryta med pasta✨

>>>Malum domesticum<<<

JazzBass
2017-01-05 20:35
#8

Blev en del rester ikväll: En tallrik misslyckad laxsoppa jag gjorde igår kväll, resten av tisdagens kycklingpasta (se #5), och några stekta knackkorvar (finska små korvar med skinn). Lite senare en supergod smoothie på avokado, banan, mango, lite färsk ingefära, en hel burk kokosmjölk, en skvätt oatly och lite lönnsirap. 🙂

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

TjockaBerta
2017-01-13 19:38
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
Förhandsgranskning av bild 1 av 2
Förhandsgranskning av bild 2 av 2
#9

Helstekt fläskkarré med rostade rot- och grönsaker. Väldigt medelhavsinspirerat. 🙂✨✨

>>>Malum domesticum<<<

DesK
2017-01-13 20:47
#10

TjockaBerta, vilka härliga och inspirerande middagar du visar oss 🙂 🌺

Här i sjukstugan blev det svenskt fredagsmys de luxe, tacos 🤪

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

TjockaBerta
2017-01-13 21:30
#11

@10

Tacos är en svensk klassiker nu mera. 

Vår middag var så bekväm då jag kunde titta på tv medan den lagade sig i ugnen. 🙂

>>>Malum domesticum<<<

JazzBass
2017-01-13 23:27
#12

Här blev det en omelett med makrill i tomatsås, mjukfräst lök, vitlök, paprika, parmesan och auraost (=finsk blåmögelost som är så vanlig att det på snabbmatsmenyer brukar stå auraost och inte mögelost).

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

TjockaBerta
2017-01-14 19:13
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#13

I dag åt vi småländska isterband med skånsk potatis. Jättegott!✨

>>>Malum domesticum<<<

Annons:
TjockaBerta
2017-01-17 19:28
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#14

Spagettigratäng

>>>Malum domesticum<<<

fridaas
2017-01-18 10:17
#15

Igår blev det stekt fläsk, potatis och löksås. Idag fläskpannkaka på resterna av fläsket

Med Vänliga Hälsningar Frida

Kolla gärna in Finntrolls Hembränneri på facebook och instagram.

DesK
2017-01-19 19:53
#16

Stekt kycklingfilé, sås och ugnsrostade rotsaker

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

JazzBass
2017-01-20 08:19
#17

Igår blev det frästa nudlar och broccolibuketter med bl.a. vitlök, sesamolja, fisksås och ljus soja, samt kalkonfärsbullar i en asiatisk salsasås med bl.a. tomatkross, paprika, selleri, lök, vitlök, ingefära, fisksås och teriyaki, som jag gjorde kvällen innan. En riktigt god måltid blev det. 🙂

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Soligajag1
2017-01-21 10:24
#18

Igår blev det Janssons frestelse , , kunde inte motstå att laga detta trots att man bara lagar den till Jul!! 🙂

HH 🙂

DesK
2017-01-21 13:35
#19

#18 Man kan äta Jansons frestelse hela året 🙂

Idag blir det den berömda rätten…..ingen aning 😊

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

JazzBass
2017-01-21 18:23
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#20

Här blev det grillad aubergine, grillad rostas, franskisar (french fries på finlandssvenska), gräddig trattkantarellsås och lite paprika (saknas på bilden). Gott! :-) ✨

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Annons:
OlgaMaria
2017-01-22 22:03
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#21

Jag gjorde en torskgratäng som jag blev väldigt nöjd med, med créme fraiche, örter och västerbottenost mm.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

fridaas
2017-01-23 10:29
#22

I fredags blev det skink-, ost- och purjolökspaj I lördags spaghetti och köttfärssås Igår älgkalvsgryta och kokt potatis

Med Vänliga Hälsningar Frida

Kolla gärna in Finntrolls Hembränneri på facebook och instagram.

JazzBass
2017-01-23 10:50
#23

Igår blev det en lasagne till lunch, gjord på en "köttfärssås" av ett slags veganskt köttsubstitut av bondbönor, och en ostsås med blåmögel- och emmentalerost. Den blev jättegod! "Köttfärssåsen" som jag använde gjorde jag i lördags. Den var inte så värst delikat som sådan på grund av köttsubstitutet som hade ganska torr och mjölig konsistens, men den passade ändå jättebra i lasagnen.

På kvällskvisten blev det en ugnsbakad rotsaksrösti/omelett, dubbelpanerad torskrygg och resten av svampsåsen från i lördags. Det blir också dagens lunch för mig. 🙂

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

DesK
2017-01-23 18:30
#24

Stekt Oumph med sallad och pommes

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

TjockaBerta
2017-01-23 20:27
#25

Familjen åt pannkakor och jag öppnade en burk soppa när jag kom hem från kursen jag går nu.

>>>Malum domesticum<<<

TjockaBerta
2017-01-25 18:53
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
Förhandsgranskning av bild 1 av 3
Förhandsgranskning av bild 2 av 3
Förhandsgranskning av bild 3 av 3
#26

Kyckling i cider och grädde med kylskåpsrensning på grönsaker serverat med ris

>>>Malum domesticum<<<

fridaas
2017-01-27 08:47
#27

Ceasarsallad med kyckling igår

Med Vänliga Hälsningar Frida

Kolla gärna in Finntrolls Hembränneri på facebook och instagram.

Annons:
TjockaBerta
2017-01-27 21:26
#28

Idag blev det Sibylla på väg till landet. Rätt intetsägande men vi blev mätta. (Jag var en och sjuttio 😉)

>>>Malum domesticum<<<

TjockaBerta
2017-01-31 19:12
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
Förhandsgranskning av bild 1 av 2
Förhandsgranskning av bild 2 av 2
#29

Fiskgryta med en massa gott i. Torsk, lax, musslor, räkor mm. Serverad med vitt brytbröd och aioli med cayennepeppar.

>>>Malum domesticum<<<

JazzBass
2017-01-31 20:45
#30

Frun har lagat maten de senaste två dagarna. Igår blev det en fisk- och spenatgratäng och idag spaghetti och köttfärssås. Riktigt gott (även om hon knappast ens smakade på köttfärssåsen). Mycket enklare anrättningar än de jag brukar kocka, men jag kanske har en tendens att göra saker onödigt komplicerade. Enkelt är ofta godast. 🙂

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

TjockaBerta
2017-01-31 20:59
#31

#30 jag tror på det du skrev för ett tag sedan. Laga mat med tre ingredienser ett tag för att tagga ner.

>>>Malum domesticum<<<

OlgaMaria
2017-01-31 21:24
#32

Apropå enkelt så har jag tänkt göra hamburgare imorgon. Gjorde det för ett tag sen och burgarna gjorde jag för första gången med bara köttfärs, salt och peppar. Blev ju så gott och barnen älskade dem (inte minst sonen som brukar dissa allt med köttfärs). Så det börjar bli återkommande på menyn här hemma.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

DesK
2017-02-09 20:37
#33

Idag blev det en jättelik lunchbuffé med en god vän. Jag är fortfarande proppmätt 😊 Mina pojkar fick käka rester här hemma 😊

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Martin
2017-02-11 17:08
#34

Resten av familjen är iväg och ork och inspiration tröt, så det blev Ugglarps cabanoss med vitlök- och ramslökssmak och lite coleslow.

Sköljes ner med dessert i form av vit ost med röd chilli och lite ölpinnar till fotbollen, djupt nersjunken i soffan här hemma. Ibland är det rätt skönt att inte ha ork :)

mvh Martin

Annons:
OlgaMaria
2017-02-12 12:23
#35

Helstekt kyckling med ris äter vi till lunch idag.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Åsa S
2017-02-13 17:24
#36

Blir nått eget påhitt av det jag hittade på affären som var till halva priset pga kort datum. Kokt fullkornsris i en ugnsform + lite stekt lök, sedan falukorvsskivor ovanpå det + en förpackning Keldasoppa (tex-mex) och sedan ost på och in i ugnen.

fridaas
2017-02-14 09:11
#37

I fredags blev det tacos, lördags kasslergratäng, söndag spaghetti och köttfärssås, igår tacos igen och idag makaroner och köttfärs från igår.

Med Vänliga Hälsningar Frida

Kolla gärna in Finntrolls Hembränneri på facebook och instagram.

JazzBass
2017-02-14 09:38
#38

I lördags blev det bl.a. en stroganoff/bologneseliknande kreation med strimlad rökt julskinka (fryste ner en del för att den inte skulle bli dålig), grillad strimlad secreto iberico från fredagen, tomatkross och nästan en hel rökt vitlök. Blev faktiskt riktigt god när den fått puttra ett par timmar.

I söndags blev det en asiatiskt kryddad pumpa- och batatsoppa. Rostade pumpa, batat och lök i ugn och under tiden kokade jag en buljong på vatten, galangal, ingefära, massor med vitlök, citrongräs, grönsaksbuljongpulver, gurkmeja och chili. Mixade ner de rostade rotsakerna och rörde ner en burk kokosmjölk. Smaksatte ytterligare med lite fisksås, ljus soja och lite limeskal och -juice. Blev riktigt gott. 🙂

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

OlgaMaria
2017-02-14 16:45
#39

Lammstek och potatisklyftor får vi idag :)

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Soligajag1
2017-02-16 07:00
#40

Igår blev det denna goa Tacofläta ! Mums!! Åts med sallad till och ett glas Rött 🙂 

HH 🙂

DesK
2017-02-16 20:42
#41

Idag blev gubben och jag bjudna på hemlagade hamburgare 🙂

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Annons:
JazzBass
2017-02-27 08:19
#42

Lördag, lunch: Soppa på bl.a. kikärtor, tomat och rostad vitlök. Fick beröm av familjen. 😊

Lördag, middag: Samma sak för resten av familjen. De ville inte ha blåmusslorna som jag kokade i en buljong med bl.a. vitt vin och grädde. Lite i överkant med 1kg blåmusslor för en person, men jag fixade det. 😂 Skalen väger ju en del och ca 1/6 fick jag slänga vid rensningen. Blev inte de bästa musslorna jag lagat, men helt okej.

Söndag, lunch: Fisksoppa på buljongen från musselkoket. Fick också klart godkänt.

Söndag, middag: Lasagne med en blåmögelostsås och en vegebolognese med pulled havre och röda linser. Blev helt ok. Smaken var bra, och man tänkte inte på att den var vege (dock inte vegansk) men hade lite för mycket bolognese totalt sett. Nånting gick också snett i bolognesekoket då jag körde den i tryckkokaren för att utveckla smakerna. Aldrig förr har jag lyckats bränna nåt i botten på tryckkokaren, men det hände nu i allra högsta grad. Fick skura den som en tok efter att ha haft den i blöt över natten. Kanske inte var en så god idé att koka tomatsås i den. Har aldrig gjort det förr. Men jag tror det var nåt annat som gick snett. Kanske var linserna som sjönk till bottnen och brände fast eller nåt. Måste testa på nytt nån gång. Bolognese får ju gärna koka ett par timmar normalt, så om det funkar att köra i tryckkokaren borde en halvtimme räcka. Nu körde jag den dock endast 20 minuter för att snabbare få lasagnen in i ugnen.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

DesK
2017-03-05 20:46
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#43

Igår firade vi min dotters 20-årsdag

Förrrätt

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

DesK
2017-03-05 20:47
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#44

Huvudrätt

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

DesK
2017-03-05 20:48
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#45

Dessert

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

JazzBass
2017-03-20 10:13
#46

Länge sen senaste inlägget i den här tråden. 

Igår blev det en vegetarisk pasta med tomatsås med "prickiga bönor", alltså black-eyed peas. Blev riktigt god. 🙂 På kvällskvisten gjorde jag en oxkindsgryta som höll på att bli nåt av det äckligaste jag gjort på länge, men fick det hela uppstyrt till ätbart genom att sila bort buljongen och ersätta med en ny som innehöll bl.a. glöggkoncentrat. Att kombinera IPA och en sichuan-inspirerad kryddblandning (som inte heller blev så bra som jag hoppades) var verkligen ingen hit. 🤢

I lördags blev det bl.a.  en Ålandspannkaka med krusbärssylt och vispgrädde. Ålandspannkaka är fantastiskt gott och görs på bl.a. mannagrynsgröt (risgrynsgröt funkar också), och smaksätts med en rejäl mängd kardemumma. 🙂

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

OlgaMaria
2017-03-23 18:55
#47

Gjorde kalops idag och det blev nog den godaste kalops jag någonsin gjort eller ätit, hehe. Idag fick jag verkligen till det 😄

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

DesK
2017-03-23 19:00
#48

#47 Oj, vad roligt! Berätta gärna hur du gjorde! 🙂

Här blir det fiskgryta om en liten stund.

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Annons:
OlgaMaria
2017-03-23 19:18
#49

#48 Ok 😊 Brynte lök och vitlök snabbt i rikligt med smör och rapsolja. Fortsatte bryna grytbitarna. Hade i lite tomatpuré, sen vatten så köttet täcktes, köttbuljong, kryddpeppar och lite soja. Efter halva koktiden hällde jag i några dl grädde. Ingen komplicerad kalops men SÅ god blev den. Behövdes inget extra salt men det får man ju smaka av på slutet.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

500
2017-04-16 20:21
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#50

Fisktacos, det blev gott och vi känner oss väldigt nöjda över hur bra det gick

JazzBass
2017-04-17 21:27
#51

Blev tryckbräserade kycklingben med jasminris idag. Blev väldigt gott! Rökte kycklingbenen på gasgrillen en stund med en bit äppelträ till sist också för lite grillsmak, innan de åkte tillbaks ner i grytan igen.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

JazzBass
2017-04-18 18:13
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#52

Idag blev det soppa på sparris, broccolini och emmentalerost, med bacon och lite av de nämnda grönsakerna som garnering. Gott. 🙂 ✨

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

JazzBass
2017-04-21 19:05
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#53

Läste det här och blev väldigt intresserad att prova det genast: http://www.seriouseats.com/2017/04/how-to-make-salmon-burgers.html Kunde/ville inte följa receptet till fullo men rysligt gott blev det ändå, mycket saftiga laxbiffar blev det och tillbehören blev utmärkta. Använde mörkt rågbröd med lite sötma istället för det föreslagna ljusa brödet och det passade utmärkt. Saltade laxbiffarna med rökt salt och stekte i rökt smör och olja, så jag fick lite smak av rökt lax på köpet. 🙂

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Inlägget är låst för nya kommentarer
Upp till toppen
Annons: