Brukar du använda alger i matlagning?
Brukar du använda alger i matlagning? (iallafall ibland)
l'm back
Ja, främst nori (i sushi, onigiri m.m.) och wakame (nudelsoppa)
l'm back
Japp, vi gillar alger här 🙂
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Jo, till nudelsoppa och sushi :) (och nån gång har jag gjort en "nudelsoppa" fast utan nudlar, med lite mer alger i än vanligt)
Ja, jag brukar köpa tångkaviar när jag blir sugen på lite fisksmak.
Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus
Har aldrig använt eller ätit alger.
//Jessie
Röstade ja, men det är inte ofta som det händer ändå. Väldigt smakrikt och gott dock. Senaste riktigt goda anrättningen var vit fisk i en sås på bl.a. kokosgrädde och ett smulat ark nori. Har också nån påse med nån annan sorts alg (Arame tror jag) som också ger trevlig smakboost, men det måste blötläggas.
Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus
Nej, men jag funderar på det.
Min lunch idag var en skål ris med furikake, och det är det ju alger i. Sen räknas kanske inte risströssel som matlagning… Jag har en stor påse wakame som är bra att slänga i ramen eller misosoppa och den används lite halvfrekvent i alla fall. Senaste alginköpet var kombu, för att kunna koka dashi från grunden.
Tant är ingen ålder, det är en livsstil!
Aldrig. Äter däremot algchips lie då och då.
Nej, har aldrig använt alger.