Mjölmat, gryn & ris

Ris

2016-10-30 16:52 #0 av: Maria

Idag ska vi har vanligt ris till maten.

Jag brukar köpa stora paket av Uncle Ben´s ris som ska kokas i 20 minuter. Har använt det i många år.

Idag var vi och handlade i en annan affär än vi brukar och de hade inte det stora paketet utan ett mindre men det ska kokas 10 minuterFörskräckt Samma märke. Är det någon som vet vad det är för skillnad  och varför?

/Maria

 

Anmäl
2016-10-30 17:00 #1 av: Aleya

Du kokar det i påse (sist jag kollade) och så var det klart. Men jag kan ju ha fel.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Värd för Endometrios

Anmäl
2016-10-30 17:01 #2 av: Maria

Nej det är inte påsris utan helst vanligt löst ris.

/Maria

 

Anmäl
2016-10-30 17:04 #3 av: Aleya

#2 Humm. Key.... Minns förr att 10 min var i påse. Mysko hur som kunnat få ner tiden till 10 min.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Värd för Endometrios

Anmäl
2016-10-30 17:05 #4 av: Carmarino

10-minutersriset är förkokt, så det är därför det går snabbare. (Förmodligen är det dyrare också.)

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-10-30 17:27 #5 av: Maria

#4 Aha. Jag hade kvar av mitt 20-minuters så det blev som vanligt.

Här kommer annars en suddig bild på paketen.


/Maria

 

Anmäl
2016-10-30 17:35 #6 av: Carmarino

#5 Jo, jag känner igen de paketen. Har använt 20-minutersriset själv. Glad
Kollade en gång på 10-minutersriset, för jag tyckte det verkade praktiskt med kortare koktid. Har för mig att det innehöll hälften så mycket men kostade ungefär samma som det stora paketet.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-10-30 17:36 #7 av: Maria

#6 Jag har ingen koll på vad det kostade men jag gissar att du har rätt.

/Maria

 

Anmäl
2016-11-06 15:03 #8 av: Hera

Jag köper alltid vanliga riset som man kokar i 10-12 minuter.

Anmäl
2016-11-08 18:02 #9 av: Devya

Jag har alltjämt köpt ris som ska kokas endast 10min. Jag föredrar Jasmin ris oberoende vilket märke det är.

Uncle Ben's har jag alltjämt tyckt varit för dyrt och inte mycket godare så jag håller mig borta från det märket. :)

Anmäl
2016-11-08 18:06 #10 av: Maria

#9 Jag tycker det beror alldeles på vad för mat jag ska göra. Till all form av asiatisk mat tycker jag är gott med jasmin eller allra helst basmatiris.

Ska jag däremot göra ex. kyckling i curry så vill jag ha "vanligt" ris.

/Maria

 

Anmäl
2016-11-08 19:09 #11 av: DesK

Själv har jag jättesvårt för jasminris och även basmatiris, tyvärr. De har båda en sötaktig lukt, som jag inte riktigt kan med. Däremot har jag hittat ett ris som jag verkligen uppskattar, nämligen rött ris. Riktigt gott och ser trevligt ut.

Désirée

Anmäl
2016-11-08 21:14 #12 av: TjockaBerta

#11

Samma här. Jag klara inte ens lukten av jasminris. 

>>>Malum domesticum<<<

Anmäl
2016-11-09 08:14 #13 av: JazzBass

Va?!? Jasminris som är så gott! Min absoluta favorit av alla rissorter, och doftar rent gudomligt! Hjärta Basmati kommer på god andra plats. Förstår inte tjusningen med vanligt ris överhuvudtaget, det smakar ju ingenting och har trist konsistens, så jag har inte köpt ett sånt paket på år och dar... Men smaken är väl som baken, som man säger.

Rött ris är lite för kraftigt som sådant tycker jag, så jag föredrar att blanda det med andra rissorter, t.ex. fullkornsbasmati som har ungefär samma koktid, och kanske lite linser typ beluga eller gröna, och steka det hela tillsammans med lite lök, ingefära och gurkmeja. Blir ett gott, rustikt och mättande tillbehör. Glad

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2016-11-09 09:46 #14 av: Åsa S

Tycker ris i vanliga matbutiker blivit väldigt dyrt så när jag handlar så handlar jag på sånt som matvärlden där finns det väldigt mycket ris eftersom de ju har all världens mat, jag brukar köpa nån 5-10kg säck basmatiris den räcker rätt länge + kilopriset blir ju mycket lägre. Basmatiris ska tvättas rätt många gånger innan man kokar (även jasminris) det brukar många svenskar missa. Det blir mycket bättre ifall man tvättar bort dammet runt kornen. Uncle Bens ris har jag mycket svårt för, rätt torrt, påminner om dålig skolmatpå 70-talet

Anmäl
2016-11-09 16:55 #15 av: Devya

#14 Jag brukar köpa ris från en kinesisk matbutik. 20kg för 10 euro vilket jag tycker är helt fantastiskt. Ris ska inte vara dyrt. :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.