Göra på kycklinglår?
Bomba på med recept vad man kan göra med kycklinglår? Och tillbehör :)
Ej curry lök kål ) samt måste vara glutenfritt och laktosfritt :)
Dock ej kokt :)
Gör sällan på lår, så inte så hemma på det hehe
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
Är det hela lår med ben eller kycklinglårfilé du har hemma?
#1 Kycklinglår med ben :) Så ej file :)
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
Det blir väldigt gott att bara steka dem i ugn med smör, salt och peppar. 200 grader i 20-30 minuter ca. Eller olja istället för smör om du hellre vill ha det. Pensla med smält smör/olja och salta och peppra.
Här är ett ett recept med mer kryddor och tillbehör. Löken kan du ju ta bort.
https://www.mathem.se/recept/rostad-kyckling-med-gronsaker-i-ugn
/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus
#3 Tack men vill gärna göra något annat än bara lite kryddor :)
Tack för receptet men tyvärr väldigt mycket jag inte äter av olika anledningar så blir inte mycket kvar :( tack ändå :)
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
Om du äter potatis och kyckling är det ett recept man kan variera bra, lägga till de grönsaker man gillar och anpassa kryddningen lite efter vad du vill.
/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus
#5 Ja jag gillar potatis med. MEn äter bara gurka, majs och sallad i grönsaksväg, så är bara majs om fungerar med kycklingen och potatisen att värma :)
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
Det är ett bra recept även utan alla grönsaker :)
/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus
#7 Tja blir bara kryddat/marinerat vanligt i ugnen igentligen när allt det försvinner :) Men ska spara det ifall jag inte hittar något annat :)
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
Vi brukar krydda dem med citronpeppar, timjan och lite paprikakrydda (men det går bra med vilka som, pappa kör med bara salt och peppar t.ex.) sen steks dom i stekpanna så de får en yta. Sen lägger man dom i en ugnsfast form. Och häller på grönpepparsås över och kör dom i ugnen på 175grader i 30-40min. Grönpepparsås: 1 msk grönpepparkorn (som krossas sedan) 2,5dl kycklingbuljong (brukar blanda i från skyn som blir av kycklingen vid stekning också) 2dl grädde (finns väl laktosfri tror jag?) 1,5dl creme fraiche 1tsk soja Brukar värma upp kastrullen lite först, hälla i några droppar olja eller en liten klick smör, sen i med den krossade grönpepparn, fräser runt dom en liten stund 1-2min kanske. I med resten av ingredienserna, låt det värmas under omrörning till första bubblan kommer.
#9 Yes finns laktosfri grädde :)
tack för tipset :)
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.