Konserverat, inlagt, sylt & marmelad

Vattlingon hur?

2016-09-18 12:03 #0 av: blåbärspajen

Hej
Jag har nu testat att göra vattlingon men vet inte om det blev rätt..
Jag hällde i lingon i en burk och sen på med vatten men när jag satte på locket så försvann en del vatten och det är nu en glipa mellan vattnet upp till locket..
Är det ok? Har för mig att när man kokar sylt så har man sylt allra längst upp så det inte blir luft emellan.. Förstår ni hur jag menar?

Anmäl
2016-09-18 12:10 #1 av: Inkanyezi

Jag tror inte att det spelar så stor roll. Lingon i vatten brukade förvaras i en öppen hink. Hur länge de kan sparas så vet jag inte, men förr hade man dem i jordkällare, och de sägs hålla länge.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.