Färs & korv

Labbgai

2016-07-17 15:58 #0 av: Lordniggo

Sås 1,5dl färskpressad citron,1dl fisksås, 0.5dl socker, 500 g fint tärnad kycklinglårfilé (jättefint tärnad, nästan som färs), 1 chili skivad, 3 hackade vitlöksklyftor, 1 finhackad rödlök, 2 stora filéade och strimlade tomater, 1 halv hackad gurka utan kärnhus, hackad mynta och koriander,   mixade jordnötter. Fräs kyckling, vitlök och chili tills kycklingen blir gyllenbrun. Sen ska värmen sänkas ganska rejält och såsen tillsättas, den ska inte koka ner bara bli varm, nästan sjuda,  då vänder man ner lök, tomat och gurka. Låt vila tills den blir rumstempererad och toppa innan servering med mynta, koriander och nötter

Anmäl
2016-08-07 08:48 #1 av: punkmusic

Åh tänkt på lab i flera dagar, brukar du göra lab?
Tänkte testa med Moo ist för gai Skrattar

Skiljer det mycket i smaken om myntan tas bort? (Endast för att jag inte har denna ingrediens hemma)

Anmäl
2016-08-07 19:28 #2 av: Hera

Jag skulle aldrig använda mynta i det. Passar inte alls smakerna enligt mig. Är gott utan. :)

Anmäl
2016-08-08 08:19 #3 av: punkmusic

#2 Ja koriander känns mer korrekt. Sen är lab i stort sett kall så på så sätt kan ag förstå det kalla med mynta men tror inte att det är nödvändigt

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.