Annons:
Etiketternötviltgris
Läst 8267 ggr
[HundochKatt]
2016-06-28 20:56

Vildsvinskött - genomstekt?

Gris ska ju vara genomstekt och så har jag också tillrett vildsvin. Tänkt lite gris som gris… 😉

Så kom funderingen om man verkligen måste göra det med vildsvin? Någon som vet? Kan det vara tex. medium stekt eller blodigt?

Annons:
Honestyisdead
2016-06-28 20:59
#1

Så länge det har testats för trikiner ska det gå bra med rosa

[HundochKatt]
2016-06-28 21:11
#2

Tack för svar. Ja, det är trikintestat förstås.

landsbygdsbo
2016-07-15 21:39
#3

Inga problem med rosa kött…så länge det inte handlar om färs…då ska det vara genomstekt.

[HundochKatt]
2016-07-20 01:35
#4

#3 Varför om jag får fråga? Det är ju samma kött?

Honestyisdead
2016-07-20 01:46
#5

#4 Är som med all färs gissar jag att #3 menar. Är den inte väldigt färsk (dags)bör den genomstekas eftersom ytan som bakterier kan fästa sig på är enorm jämfört med en hel styckdel.

[HundochKatt]
2016-07-20 01:49
#6

Tack, ja, det förstås men det här var verkligen dagsfärskt och väl behandlat innan jag kunde vaccpacka och frysa in (malt direkt i en hink som förslöts direkt).

Annons:
landsbygdsbo
2016-07-20 10:54
#7

#4

Alla bakterier finns på utsidan av ett köttstycke.

när du mal ner kött fördelar du dessa bakterier i all färs.

Därför ska man inte servera "rosa" hamburgare.

en skuren bit kött, där dödas bakterierna reden efter ngn minut på var sida innanmätet är då fortfarande rått. men ofarligt för där finns inga bakterier.

Dessa bakterier hamnar på köttet vid slakt och färsk färs är därför ingen garanti.

Honestyisdead
2016-07-20 16:01
#8

#7 Jag vill påstå att nymalen färs inte är farlig när det gäller tex nötkött.  Så länge köttet hanterats hygieniskt. 

Precis som råbiff inte är farlig att göra av oxfilé om man hanterat det rätt.

Upp till toppen
Annons: