Nöt, vilt & gris

Vildsvinskött - genomstekt?

2016-06-28 20:56 #0 av: HundochKatt

Gris ska ju vara genomstekt och så har jag också tillrett vildsvin. Tänkt lite gris som gris... Skämtar

Så kom funderingen om man verkligen måste göra det med vildsvin? Någon som vet? Kan det vara tex. medium stekt eller blodigt?

Sajtvärd på Teckning iFokus

Anmäl
2016-06-28 20:59 #1 av: Hera

Så länge det har testats för trikiner ska det gå bra med rosa

Anmäl
2016-06-28 21:11 #2 av: HundochKatt

Tack för svar. Ja, det är trikintestat förstås. 

Sajtvärd på Teckning iFokus

Anmäl
2016-07-15 21:39 #3 av: landsbygdsbo

Inga problem med rosa kött...så länge det inte handlar om färs...då ska det vara genomstekt.

Anmäl
2016-07-20 01:35 #4 av: HundochKatt

#3 Varför om jag får fråga? Det är ju samma kött?

Sajtvärd på Teckning iFokus

Anmäl
2016-07-20 01:46 #5 av: Hera

#4 Är som med all färs gissar jag att #3 menar. Är den inte väldigt färsk (dags)bör den genomstekas eftersom ytan som bakterier kan fästa sig på är enorm jämfört med en hel styckdel. 

Anmäl
2016-07-20 01:49 #6 av: HundochKatt

Tack, ja, det förstås men det här var verkligen dagsfärskt och väl behandlat innan jag kunde vaccpacka och frysa in (malt direkt i en hink som förslöts direkt). 

Sajtvärd på Teckning iFokus

Anmäl
2016-07-20 10:54 #7 av: landsbygdsbo

#4

Alla bakterier finns på utsidan av ett köttstycke.

när du mal ner kött fördelar du dessa bakterier i all färs.

Därför ska man inte servera "rosa" hamburgare.

en skuren bit kött, där dödas bakterierna reden efter ngn minut på var sida innanmätet är då fortfarande rått. men ofarligt för där finns inga bakterier.

Dessa bakterier hamnar på köttet vid slakt och färsk färs är därför ingen garanti.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.