För-& smårätter & tillbehör

Marinerade champinjoner

2016-06-04 03:02 #0 av: Sabinan

Jag tycker mycket om marinerade champinjoner, det är jättegott och passar som tillbehör till nästan all slags mat .
Ge mig förslag på ert sätt att marinera champinjoner. Glad

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

Anmäl
2016-06-04 03:36 #1 av: PuffBuck

Jag gjorde nyligen grillspett och marinerade då champinjonerna i soja (Kikkoman) ett par timmar innan jag gjorde resten. Sedan penslade jag hela grillspetten med en mer smakrik marinad. Mums!

Demonfox dude on the prowl! (^•v•^)/)

MÅR DU FÖRJÄVLIGT? SKRIV TILL MIG! DET FÅR HANDLA OM VAD SOM HELST OCH DET STANNAR MELLAN OSS.

Anmäl
2016-06-04 20:22 #2 av: Scorpio97

Har nog aldrig ätit champinjoner som bara är marinerade, men jag älskar grillade, marinerade champinjoner. Min "grund" är då olja och soja. Sen har jag i vad jag har hemma. Idag när vi grillade blev det massor av gräslök, vitlök, lite timjan och mynta samt en skvätt citron. Blev väldigt gott :) 
Blir även väldigt bra med vitlök och chili, om man vill ha något lite starkare. 

//Jessie

Anmäl
2016-06-05 02:54 #3 av: Sabinan

#1 och #2 ja, marinerade och grillade champinjoner är jättegott. Glad
Men jag har även ätit färska marinerade champinjoner ett antal gånger och det är supergott. Den bästa har de här i en restaurang nära mitt hem, den smakar syrligt med en svag sötma och örter men andra varianter är också goda.
Om det finns någon som har ett bra recept, får ni gärna dela med er Glad

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

Anmäl
2016-06-05 14:21 #4 av: PuffBuck

#3 Färska marinerade får man pröva någon gång! Lät som något att testa. Jag gillar oftast inte färska champinjoner som de är, men det går säkert fint med marinadGlad

Demonfox dude on the prowl! (^•v•^)/)

MÅR DU FÖRJÄVLIGT? SKRIV TILL MIG! DET FÅR HANDLA OM VAD SOM HELST OCH DET STANNAR MELLAN OSS.

Anmäl
2016-06-06 00:56 #5 av: Sabinan

#4 Jag håller med, naturella färska champinjoner tycker jag smakar för mycket rå svamp. Men i marinad är det gott Glad

Funderar på om jag inte ska försöka komma ihåg att fråga de på restaurangen nästa gång jag är där, hur de gör marinaden så man kan få ett hum om ingredienserna.

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

Anmäl
2016-06-06 01:21 #6 av: PuffBuck

#5 Gör det och dela med dig sen!Skämtar

Demonfox dude on the prowl! (^•v•^)/)

MÅR DU FÖRJÄVLIGT? SKRIV TILL MIG! DET FÅR HANDLA OM VAD SOM HELST OCH DET STANNAR MELLAN OSS.

Anmäl
2016-06-06 01:26 #7 av: Sabinan

#6 Japp, jag lovar (gäller dock att komma i ihåg också, trots stor virrighet) Skrattar

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

Anmäl
2016-06-06 01:27 #8 av: PuffBuck

#7 Vi får påminna digSkämtar

Demonfox dude on the prowl! (^•v•^)/)

MÅR DU FÖRJÄVLIGT? SKRIV TILL MIG! DET FÅR HANDLA OM VAD SOM HELST OCH DET STANNAR MELLAN OSS.

Anmäl
2016-06-06 01:29 #9 av: Sabinan

#8 Glad

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

Anmäl
2016-06-06 08:49 #10 av: JazzBass

Jag gillar att marinera med nånting enkelt, t.ex. olivolja, vitlök, citronsaft (kanske också lite skal), gräslök, timjan eller persilja, och salt och svartpeppar. Ska de grillas marinerar jag dem hela och ser till att jag har kvar marinad att pensla på mot slutet av grillningen. Oftast finns det en hel del på botten av skålen efter att man lagt svampen på grillen.

Om de bara ska marineras, vilket också är riktigt gott, så funkar samma marinad men man behöver mycket mer olja då. Svampen bör vara skivad då också tycker jag, för att de ska vara behagliga att äta. Istället för olja borde det också funka utmärkt med smält smör så länge champinjonerna är rumstempererade.

På tal om champinjoner, så föredrar jag såna som nästan börjat skrumpna lite om de ska grillas eller stekas. Då innehåller de inte riktigt lika mycket vatten som annars, samtidigt som sporerna utvecklats och ökat mustigheten. 

Vill man ha lite mer typisk bbq-marinad för grillning så borde det funka fint med exempelvis olja, citron/vinäger, vitlök, lökpulver, rökt paprikapulver, spiskummin, timjan, muscovadosocker, salt och svartpeppar.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2016-06-06 09:41 #11 av: Åsa S

De gånger jag har ätit råa marinerade champinjoner har de ofta legat i nån vanlig vinägrättdressing

Anmäl
2016-06-22 20:35 #12 av: DesK

Vår favorit är nog att blanda en fin ljus vinäger med tamarisoja, finhackad vitlök, chili och rödlök och vispa med god olivolja, sedan låta marinera ca ett dygn. Senast tog jag skogschampinjoner vilket blev mycket gott. Om man skippar vinägern och byter olivoljan mot någon mer värmetålig olja, så funkar svampen fint på grillen också.

Désirée

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.