Råd & tips

Sås till kassler

2016-02-27 12:28 #0 av: trettiotrean

Hur gör man skysås efter kassler? Mamma gjorde alltid detta när jag var liten och åt kött men minns inte hur hon gjorde. Kan tyvärr inte fråga henne längre.

Någon aom vet?

Anmäl
2016-02-27 12:57 #1 av: Sindri

När jag åt kassler gjorde jag den alltid i ugnen. Din mamma stekte den antagligen i skivor i stekpanna. Då tar du ordentligt med smör när du steker.
När skivorna är stekta (kassler är färdiglagat så det behövs bara brynas på), så lyfter du ut dem ur pannan, späder med lite vatten, kanske lite vin om du har. Eftersom du skriver skysås så antar jag att hon inte hade grädde i, annars kan man ta en skvätt. Sen är det klart.

Anmäl
2016-02-27 13:06 #2 av: trettiotrean

Jo grädde hade hon nog också då den inte var genomskinlig. Det behövs inget mjöl eller så?

Anmäl
2016-02-27 13:06 #3 av: trettiotrean

Måste det vara smör eller går det bra att steka i olja?

Anmäl
2016-02-27 14:51 #4 av: Sindri

Nyttigare och godare med smör, men har du inte det så visst.

Anmäl
2016-02-27 20:11 #5 av: trettiotrean

Körde med smör. Fick inte ihop tillräckligt med steksky till den mängd sås jag ville ha så det blev inte så mycket smak i den, men den smakade ändå så som jag ville så tack för hjälpen :)

Anmäl
2016-02-27 23:07 #6 av: Sindri

Slutet gott......  Glad

Anmäl
2016-02-28 12:21 #7 av: JazzBass

Ursäkta en finländare, men vad exakt är egentligen kassler i Sverige? Köper man kassler här i Finland så får man rå fläskkarré.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2016-02-28 12:34 #8 av: Sindri

Här är det benfri kotlett i bit som är salt (kanske lite rimmad innan) och rökt. Älskade det som barn men tror det är lite mycket nitrit och annat i, så jag äter inte längre.

Anmäl
2016-03-10 11:24 #9 av: Halvdansken

I Danmark heter det Hamburgerrygg, och man köper den okokt.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2016-03-10 14:31 #10 av: Hera

#9 är det verkligen samma sak som kassler?  Trodde kassler är just varmrökt rimmad benfri kotlett.

Anmäl
2016-03-10 15:59 #11 av: Sindri

Är inte hamburgerkött häst i Danmark?

Anmäl
2016-03-10 17:25 #12 av: Halvdansken

Nä, det är inte hästkött i Danmark Skrattar.
Från wiki " Hamburgerryg er en udskæring af svin (gris) , der er saltet og røget. Udskæringen er af svinekam eller af svineryggen (det vi i Sverige kallar kotlettrad)Hamburgerryg koges og kan serves som varm ret. Hamburgerryg spises dog også kold som skiveskåret pålæg."

Så det är snarare kallrökt och saltat. Men den ska alltså kokas först. Eller snarare sjudas. Det är när den kokar som den blir torr. Men - ja, det är det vi kallar Kassler.
mina kommentarer i ()

Finns lite olika varianter.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2016-03-10 18:42 #13 av: Hera

#11 Hamburgare var väl hästkött här förr också. 

Anmäl
2016-03-10 18:58 #14 av: DesK

Det rökta pålägget hamburgerkött ska vara gjort på hästkött, men är det inte alltid nu för tiden.

Désirée

Anmäl
2016-03-10 19:02 #15 av: TjockaBerta

Och kassler är inte kassler heller längre. 

>>>Malum domesticum<<<

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.