Fisk & Skaldjur

Färska sillfiléer?

2015-12-22 14:01 #0 av: Soleii

Halloj!
Efter ett recept jag fått av pappa testade jag i förrgår på att lägga in egen brantevikssill på färska sillfiléer. Men idag när jag googlade runt såg jag att man rekommenderas att frysa in sillfiléerna ett dygn innan man vattnar ur dem för att ta kål påvev parasiter och detta hade jag ingen aning om! Stod inget om det i receptet heller... Jag vet inte om fisken hade varit fryst i affären heller. Sillen står i detta nu och myser till sig i sin branteviksblandning och jag ville ju gärna ha den färdig innan julafton :) Vågar man äta trots att jag inte fryste sillen innan? Jag trodde nämligen att ättikslagen tog död på farliga bakterier osv.

Anmäl
2015-12-22 14:16 #1 av: Outlawly

Den sillen brukar oftast ligga i en förlag i typ 1 dag. 

Och då behöver man inte frysa sillen. Den första dagens lag, “tillagar” fisken och vattnar ur den, så den är färdig att lägga in.

Anmäl
2015-12-22 15:42 #2 av: Maria

Jag hänger inte riktigt med?

Menar du färska sillfileér eller saltad sill eftersom du ska vattna ur den?

/Maria

 

Anmäl
2015-12-22 16:15 #3 av: Soleii

#1 precis, tänkte också att den här förlagen väl liksom tillagar den på något sätt :) tack!

#2 färska sillfiléer, som jag själv skinnat och sedan lagt i en ättikslag i ett dygn för att vattna ur dem, och sen låtit rinba av för att sist lägga dem i själva smaksättningen :)

Anmäl
2015-12-22 16:21 #4 av: Maria

#3 Jag fattar fortfarande inte.Galen

Man kan väl inte vattna ur färska sillfileér eller? Det är ju saltad sill man vattnar ur för att den inte ska vara så ettersalt.

/Maria

 

Anmäl
2015-12-22 20:42 #5 av: Outlawly

Det liknar väl att vattna ur. När man låter det ligga ett dygn.
Oavsett så dör oranismerna av den första lagen så frysning behövs inte

Anmäl
2015-12-23 01:13 #6 av: Soleii

#4 hehe, man lägger sillfiléerna i en salt ättikslag som liksom drar ut vattnet ut sillfiléerna, på så sätt blir de liksom "tillagade" och får den där grå färgen som inlagd sill har :)

Men gott att höra #5, hade varit trist att slänga för den saken :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.