Allergi, överkänslighet & sjukdomar

Sås till stekfläsk

2015-12-19 08:10 #0 av: Torparmor

Ska ordna lunch till några vänner. En har beställt stekt fläsk, som jag bara gjort löksås till. En annan får jobbiga gaser av lök. Jag Funderar

1)  Kan jag fräsa lök lätt och sen koka i lite vatten och a) sila av vattnet och använda löken till såsen?  b) sila av löken och använda vattnet till såsen c) helt hoppa över löken?

2)  Vid alt 1c)  vad gör jag för sås istället?

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2015-12-19 08:18 #1 av: VildaVittra

Äppelmos/sås är ju gott till fläsk. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-12-19 09:57 #2 av: Torparmor

Tack Vittra.  Det blir att göra äppelmos då, eller kanske äppelsås lite simmigt redd med arrowrot - intressant idé

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2015-12-19 12:19 #3 av: DesK

Något som är jättegott är att blanda finriven färsk pepparrot i bra osötat äppelmos, funkar som tillbehör till rätt många olika saker Glad

Om du vill göra löksås också, så prova att göra som du säger i 1a

Désirée

Anmäl
2015-12-19 15:33 #4 av: Torparmor

Tack Desiree! Gillar pepparrot till mycket men aldrig tänkt på till äpplen   - chili + äpplen brukar jag dock använda. Det är kul när man kan få tips på andra smakkombinationer än de vanliga. 

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.