Desserter, frukt & godis

Torka äpplen

2015-11-09 11:25 #0 av: densomundrar

Har tidigare torkat äpplen i ugn och tyckt att konsistensen blivit lite märklig.
Köpte nyligen en svamptork och tänkte att dom nu skulle bli lite krispigare då dom inte ligger så tätt emot en plåt utan luft kan cirkulera under.
Men dom blir fortfarande som lädetaktiga pappersbitar .

Gör jag något fel eller tänker jag fel när jag tror att man ska kunna göra krispiga äppelchips? :-/

Någon som har några tankar eller erfarenheter att dela med sig av?

Anmäl
2015-11-09 11:30 #1 av: Gronstedt

Jag tror inte de kan bli krispiga som potatischips - det är för mycket socker i.

Anmäl
2015-11-09 11:31 #2 av: densomundrar

Kanske inte, men kan man inte köpa typ müsli och sådant med hårda äppelbitar i?

Anmäl
2015-11-09 11:36 #3 av: Åsa S

Fruktbitar blir lite krispigare ifall de är sockeröverdragna ungefär som lack, fruktbitar i müsli har ofta socker på sig alt. är de frystorkade vilket ger porösare och inte så sega fruktbitar.

Anmäl
2015-11-09 11:58 #4 av: densomundrar

Ok, tavk. Då får man helt enkelt nöja sig med den befintliga konsistensen :-)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.