Billig maträtt?
Får besök snart och tänkte bjuda på middag.
Vad kan man laga till 3-4 vuxna, max 100-150 kr?
Ej gluten,laktos,lök eller kål (flera med känslighet/allergi mot detta)
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
Jag brukar ta raw food recept när varken gluten eller laktos funkar. Sen kan man ju modifiera lite själv om någon ingrediens är för dyr eller inte funkar. Kolla denna sidan :)
En matig soppa. Köp glutenfritt bröd till. Creme friacheklick till (finns laktosfri) eller pestoklick. Typ som det här receptet: http://www.ica.se/recept/provensalsk-rotfruktssoppa-454032/ Uteslut och lägg till efter vad folk tål.
Cats are like potato chips - you can't have only one!
Glömde skriva: helst inte soppa :)
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
Kyckling som du gillar på galler i ugnen med skriva potatis under. Potatisen smälter i munnen.
#4 Vad är gott till potatisen och kycklingen? Behövs någon form av sås 🙂
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
#5 Nej jag har aldrig behövt sås. Men kan tänka mig att brunsås passar.
#6 Ja jag vill ha sås till, tycker det blir torrt annars :)
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
#7 Detta blir inte torrt. Men ta din favoritsås.
#8 Kanske efter eget tycke :) Jag som inte gillar att äta potatis som den är så att säga.Men får klura på det och klura på sås :)
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
Potatisen kokas i saft och fett från kycklingen och blir gudagott :)
Denna är jättegod och relativt billigt:
http://www.arla.se/recept/notfarsbiffar-med-franska-orter/
Man kan ju ta enbart potatis och inte övriga rotfrukterna.
Nötköttet kan bytas ut mot blandfärs då det är lite billigare.
Vitlöksklyftan i biffen brukar jag hoppa så den är inte nödvändig.
Detta receptet är ändrat så innan var det enbart mjölk i såsen och inte gräddmjölk. Mjölk går lika bra och det brukar man ju ha hemma, det har du säkert laktosfri hemma.
// Lina - Värd på Bichon Kolla gärna in min blogg:
http://linaalgotsigge.blogg.se
Blir vildsvinskotletter jag hittade i frysen och potatisgratäng :D
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
#12 Smarrigt! 👍
Zingo ;D
#4 Hera, hur länge låter du det stå i ugnen, och hur varmt? Ungefär hur tunt skivar du potatisen? Med potatisskalare eller kniv? Det lät gott, så tänkte prova ikväll.
Jag skivar gul lök tunt. Sedan potatisen lite tjockare i mandolin.
Pepprar och salta sparsamt. In det det i en ungsform på 175 grader ca 20 min lägre delen av ugnen. Sedan grovdelar jag kycklingen och lägger ut delarna på ett galler. Jag penslar med lite olja, vitlök och soja.
Sedan sätter jag in kycklingen med gallret över potatisen i samma grader i ca 45-50 min (till kycklingen är klar. Väldigt gott!
#16 Vad är grivdelar? =)
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
Skriv nisse hade varit i farten. Grovdelar skulle det stå :)
#18 Haha tänkte det, hade aldrig hört talas om det andra xD
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
#16 åh lök, tänk om jag hade tänkt på långt igår 🤤 Blev bara potatis till kycklingen, men kan rapportera att det var jättegott!
#20 Får fixa fram kyckling och prova xD
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.