Nöt, vilt & gris

Älgfärsrecept sökes

2015-10-09 08:28 #0 av: AnneN

Jag har fått lite älgfärs av mamma, men har aldrig tillagat älgfärs förut och det känns trist att bara göra vanlig köttfärssås av den.

Söker goda recept på älgfärs, men det ska vara utan svamp (oavsett sort) och utan västerbottensost/mögelost.

Så har du något recept som du vill dela med dig av?

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2015-10-12 10:30 #1 av: DesK

Oj! Förlåt, den här frågan har jag missat! Förlägen

Något som är jättegott att göra av älgfärs är paté, då behöver du tillsätta en del fett, eftersom färsen är mager. Sedan krydda rejält med t ex svartpeppar, salt, vitlök, rosmarin, enbär eller vad du nu tycker om.

Désirée

Anmäl
2015-10-12 13:38 #2 av: AnneN

#1 Har du något mer specifik recept på det med mått och sånt? Låter ju jättegott.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2015-10-12 14:09 #3 av: Åsa S

Jag brukar göra lasagne på älgfärsen jag får + köttbullar

Anmäl
2015-10-12 16:57 #4 av: [TanatosNyx]

Jag lagar efter vanliga nötrecept, men så är jag också uppvuxen på älgkött. Man blandar med fördel i en rejäl del fläskfärs och är generös med smör vid stekning.

"Ingen är så fattig att man inte har råd att visa andra kärlek och omtanke"
/TanatosNyx - Sajtvärd på Gravid iFokus

Anmäl
2015-10-12 17:11 #5 av: Carrosh

Om jag var du hade jag provat göra köttfärslimpa på älgfärsen! Glad Alternativt älgköttbullar eller smördegspiroger, där du stekt färsen med grädde och fått ihop den lite med någon god ost och mycket svartpeppar. Glad

\m/
Äta bör man, annars blir man hungrig!

Anmäl
2015-10-15 09:45 #6 av: fridaas

älgköttbullar brukar vi göra, står och gör ett gäng just nu.

Brukar ha 3delar älgfärs, 1del vildsvinsfärs och 1del fläskfärsk som blandas ihop med finhackad gul lök, två ägg, salt, svartpeppar, timjan. Allt ska stekas i riktigt smör, brukar dock steka dem i stekpanna tills alla sidor har fått en stekyta och sen in i ugnen tills de nästan är färdiga, låter dem sen stå och svalna  och då brukar de bli perfekta. 

Anmäl
2015-10-17 19:52 #7 av: Martin

Ej testat men låter gott:

http://mittkok.expressen.se/recept/algwallenbergare-med-ortpotatis/

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2015-10-17 20:17 #8 av: AnneN

#7 Ja det lät gott förutom vinet, kan man byta vin mot något annat i dessa rätter där det envisas med att det ska vara vin?

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2015-10-17 20:59 #9 av: DesK

Creme Fraiche eller en gnutta balsamvinäger funkar ofta bra som ersättare för vin

Désirée

Anmäl
2015-10-18 12:26 #10 av: Carrosh

#8 Det finns ju matlagningsvin annars i affären :)

\m/
Äta bör man, annars blir man hungrig!

Anmäl
2015-10-18 14:53 #11 av: AnneN

#10 Är det helt alkoholfritt?

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.