Råd & tips

Kött

2015-07-31 10:06 #0 av: SonjaG

Min man och jag har olika uppfattningar om att skölja av köttet innan stekning.  

Jag känner för att göra det eftersom det kan ha hanterats av många.  Han anser att alla ev bakterier o dyl försvinner vid stekning.

Hur gör ni?

Anmäl
2015-07-31 10:08 #1 av: Fridaaaa

Sköljer inte av. Aldrig ens tänkt på att göra det :P

 Medarbetare: rexkaniner, Support.
Bloggar: Vardagsblogg Kaninblogg Djurblogg
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl
2015-07-31 10:09 #2 av: VildaVittra

De som hanterar köttet har handskar på sig. 

Jag sköljer inte köttet. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-07-31 10:11 #3 av: Gronstedt

Sköljer aldrig om jag inte råkat tappa det i vasken när jag öppnar förpackningen Blinkar. Att spola vatten på gör varken till eller ifrån i fråga om eventuella bakterier och det mesta stryker med i stekningen. Däremot försvinner kanske en del goda smaker med den bortspolade köttsaften.

Anmäl
2015-07-31 10:14 #4 av: Spöket

De som hanterar köttet tar på fler saker än bara det ^^
Bakterierna dör vid stekning om det inte är ihoplimmat kött( vet inte om det finns i Sverige dock)

Anmäl
2015-07-31 10:21 #5 av: starhawk

Om det hamnat några bakterier på köttet spelar ingen roll, dom har ingen möjlighet att överleva en normal tillagning, det är bara mat man äter rå såsom grönsaker som det finns någon mening att skölja

Värd för Cykel iFokus och Knivtillverkning  Läderslöjd och Snickeri iFokus

Anmäl
2015-07-31 10:23 #6 av: Fridaaaa

Bakterier försvinner ändå inte vid spolning :)

 Medarbetare: rexkaniner, Support.
Bloggar: Vardagsblogg Kaninblogg Djurblogg
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl
2015-07-31 10:31 #7 av: Scorpio97

Har aldrig sköljt kött, tycker smaken bör försvinna/försämras då? Eventuella bakterier dör i stekpannan/kastrullen/ugnen. 

//Jessie

Anmäl
2015-07-31 10:32 #8 av: starhawk

#6: förmodligen helt korrekt! Men på grönsaker kan  bekämpningsmedel av olika slag kanske fås bort, om man använder varmt vatten, bekämpningsmedlen är nämligen gjorda för att inte regna bort, fast numera kör dom visst in bekämpningsmedlen via rötterna och då hjälper ingen sköljning.

Värd för Cykel iFokus och Knivtillverkning  Läderslöjd och Snickeri iFokus

Anmäl
2015-07-31 13:01 #9 av: [WickedAlly]

Jag sköljer de få gånger de finns lite benflisor kvar, för de är inte så mysiga att få i munnen. Annars sköljer jag aldrig.

Anmäl
2015-07-31 13:11 #10 av: tlover

jag sköljer om det ser ut att behöva det, tex om päls fastnat där el liknande (äter vilt och hemmaslaktat)

Te och hälsa kluring! Testa dina kunskaper
Te, Kampsport, Norrland, Företagande, Anslagstavlan m.m
Glöm inte att följa mig på facebook och instagram!

Anmäl
2015-07-31 13:15 #11 av: SonjaG

Tack för era synpunkter! Det där är ungefär som min man säger. Det försvinner vid tillagning. Och att smaker tar skada.
Men jag tänker oxå som WickedAlly, benflisor och kanske blod.
Jag är väl lite kvackelmagad, tänker att nån som förpackar är förkyld o nyser på köttet! Usch!

Anmäl
2015-07-31 13:35 #12 av: Scorpio97

Skulle det vara något äckligt på (benflisor, fjädrar osv) petar jag hellre bort det med fingrarna eller med ett papper. Att skölja av det har jag faktiskt aldrig haft en tanke på det.

Bakterier oroar jag mig faktiskt inte för alls. I min familj är jag utan tvekan den som är mest oförsiktig (har exempelvis råkat stoppat fingrarna i munnen efter att ha skurit kött och även kyckling, ibland har jag lite bråttom och steker för kort tid osv), men jag är också den som oftast klarar mig när resten av familjen åker på förkylning eller magsjuka. Så det kanske snarare är bra att utmana immunförsvaret lite ibland (;

//Jessie

Anmäl
2015-07-31 14:46 #13 av: Hera

Har aldrig sköljt kött. 

Om du tänker så #11 gissar jag att du aldrig äter mat som andra tillagat?

Anmäl
2015-07-31 17:37 #14 av: SonjaG

Jodå jag kan äta det andra tillagar. Går  o m på restaurang ibland. Men där kan man ju inte påverka. 

Kanske ska förtydliga. Jag "tvättar" inte köttet, tar bara en bit hushållspapper som jag fuktar o drar över köttet för att få bort blod, flisor i dyl. Kan det förstöra smaken? I så fall får jag tänka om. 

Anmäl
2015-08-01 06:35 #15 av: Carrosh

Sköljer bara när det finns risk att benflisor finns kvar, annars gör jag det inte.

\m/
Äta bör man, annars blir man hungrig!

Anmäl
2015-08-06 18:18 #16 av: fridaas

Jag brukar inte skölja köttet, däremot torkar jag oftast av det med lite hushållspapper.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.