Råd & tips

Göra egna chips

2015-07-17 23:43 #0 av: fml

Någon som kan ge mig tips på hur man gör egna krispiga chips.

Jag gör mina genom att lägga dom skivade potatisarna i en kastrull med  olja men dom blir aldrig krispiga, några tips tack? 

Anmäl
2015-07-17 23:48 #1 av: VildaVittra

Man ska skiva dom riktigt riktigt tunt, de blir mer kokta om de är för tjocka. Jag brukar använda rapsolja och lägger i dom när temperaturen är runt 180 grader. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-07-18 11:03 #2 av: fridaas

Jag skivar mina tunt med en osthyvel och sköljer av dem med vatten innan jag lägger in dem i airfryern på 200grader. I den behövs ingen olja och än så länge har det blivit bra, dock tar det tid då man inte kan göra så många åt gången.

Anmäl
2015-07-18 21:08 #3 av: Jalking

Jag kör i micron på en oljad tallrik. Det blir inte många chips varje gång, men de blir ganska bra.

Anmäl
2015-07-18 23:10 #4 av: Anterrabae

Annars så dubbelfriterar man dem. Blir de inte bra första gången, så fritera en gång till :)

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2015-07-26 23:00 #5 av: Inkanyezi

Man tar inte upp dem ur oljan innan det har slutat bubbla om man vill ha dem helt krispiga. Om oljan då är för varm, så blir de brända. Jag tror att 180 ° kan vara lite för mycket. Jag har lägre temperatur när jag gör bananchips, mellan hundrasextio och hundrasjuttio. Men för att de ska bli genomkrispiga måste de ligga i oljan tills det inte längre kommer några bubblor.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.