Konserverat, inlagt, sylt & marmelad

Flädermarmelad?

2015-07-04 20:36 #0 av: Achatina

(Eller liknande anrättningar som inte är saft)

Har gjort en sats flädersaft och det får inte plats med mer i frysen (har planer för andra sorters saft också). Saft i all ära men jag tycker att fläderblommorna som stått och blivit saft hade en frisk och härlig smak som inte på samma sätt speglades av saften. Så jag kom på idén att man kanske skulle göra marmelad på fläderblommor? Problemet är att alla recept jag hittar är som saft recept fast med pektin och så står det i alla recept att man ska sila bort blommorna... Har detta bortsilandet någon mening? Kan man göra marmelad (sylt?!) med själva blommorna kvar?

Anmäl
2015-07-05 13:52 #1 av: Sammet1

Blommorna är goda att äta, men skaften är ingen höjdare, så antagligen har silningen kommit till för att folk slänger i hela klasar med skaft och allt, och då vill man ta bort dem. Orkar du repa av blommorna från klasarna så kan du självklart ha dem i marmeladen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.