Annons:
Etikettmatprat
Läst 1205 ggr
Haku
6/26/15, 1:22 PM

Frysta räkor i gryta.

Har köpt frysta räkor, ska göra en gryta stod något om upptiningstid men la in dem direkt i grytan och kokar dem några timmar med alla andra ingredienser, kan man göra så eller ska man egentligen tina dem innan?

Annons:
Kalli
6/26/15, 1:30 PM
#1

Kokar man räkor för länge blir de sega, därför brukar det rekommenderas att låta dem tina och sen blanda i dem på slutet så de blir varma.

Scorpio97
6/26/15, 1:35 PM
#2

Jag upplever att smaken blir konstig om man tinar räkor för snabbt, så jag skulle inte lägga i dom frysta i en varm gryta. Samt att man normalt inte brukar koka räkor alls, dom brukar man lägga i alldeles på slutet (annars blir dom sega, som #1 säger).

Men tycker du det smakar och känns okej, så är det ju inget fel med att göra så (:


//Jessie

Honestyisdead
6/26/15, 1:47 PM
#3

Efter timmar av kokning blir de som gummi. Tina dom och ha i dom ett par min när du tar av grytan från plattan.

Upp till toppen
Annons: