Fisk & Skaldjur

Varmröka lax

2015-06-17 18:46 #0 av: [Söderort]

Hej jag tänkte varmröka en laxfilésida på 1,7 kg. på fredag men är osäker om jag ska göra en saltlag eller bara strö salt på laxen dagen innan och ställa in i kylen vad blir bäst tror ni?

Anmäl
2015-06-17 19:03 #1 av: DesK

Det går att göra vilket som, men laxen får mer smak om du kryddar den ett dygn i förväg.

Désirée

Anmäl
2015-06-17 19:32 #2 av: [Söderort]

#1 Det var tanken, ska dela upp laxen sen i mindre bitar som är enklare att hantera.

Anmäl
2015-06-18 10:10 #3 av: Björn.B

Krydda inte laxen dygnet innan då du måste spola av saltlaken och torka av den. Innan du röker lägg dit en sockerbit så blir ytan mer glansig beroende på rök så kan du använda enris för en mer rökigare smak. Fukta gärna spånet med så du får mer rök. Lägg på gärna nymalen rosépeppar på laxen och låt skinnsidan ligga neråt.

Skärgårdskocken.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.