Mjölmat, gryn & ris

Varför delar ugnspannkakan på sig?

2015-06-11 21:50 #0 av: thorntagg

Jag gör någon gång ugnspannkaka som jag serverar  med  magert stekt bacon i strimlor och hemkokt lingonsylt. Numera använder jag dinkelmjöl från Saltå kvarn i stället för vanligt vetemjöl då jag inbillar mig att det blir lite nyttigare. Jag vispar ihop 3  ägg, 6 dl mjölk och 2,5 dl mjöl, häller detta i en lätt smörad långpanna och ställer in i ugnen på 225 grader tills ytan fått färg, cirka en halvtimme.  När jag tar ut  pannan och ska skära bitar så har smeten liksom skiktat sig så att det ser ut som omelett överst och en grå massa underst... Jag kan säga att det blivit värre sen vi bytte spis för ett par månader sedan. Nu har vi en ny Elektro Helios som för övrigt fungerar alldeles utmärkt. Vad beror det här på och kan man göra något åt det??

Anmäl
2015-06-11 22:06 #1 av: VildaVittra

Jag skulle prova att låta smeten svälla någon timma först, tänker att vetemjöl är så otroligt förädlad, så den är nog "snabbare". 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-06-12 10:35 #2 av: Åsa S

+förutom att låta smeten svälla . Värm långpannan i ugnen och smörj genom att låta smöret smälta i den heta ugnen så långpannan är riktigt  het då du häller i smeten

Anmäl
2015-06-12 15:09 #3 av: Anterrabae

Min ugnspannkaks brukar också dela sig, så jag är nyfiken på alla tips jag kan få om detta :)

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2015-06-12 22:57 #4 av: thorntagg

Tack för tipsen! Jag ska prova detta nästa gång!

Anmäl
2015-06-13 13:17 #5 av: [TanatosNyx]

för lite mjöl låter det som.

"Ingen är så fattig att man inte har råd att visa andra kärlek och omtanke"
/TanatosNyx - Sajtvärd på Gravid iFokus

Anmäl
2015-06-14 14:10 #6 av: thorntagg

Kan nog ha att göra med det där dinkelmjölet ocså, för när jag använde vanligt mjöl tycker jag inte att det blev riktigt så här. Proportionerna har jag från en gammal "Vår kokbok" och där står det 2,5 dl mjöl, men man kanske kan pröva och ha i lite mer.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.