Undersökning Kött-Vegetariskt
Hej jag håller på med ett arbete i skolan och har valt att jobba med kött - vegetariskt.
Mat utan lidande smakar bäst!
Sång & growl i Unvoid samt skapare och ensam musiker i Skogsraah - Feministisk black metal. | Bloggar om sund kroppsbild, psykisk ohälsa och feminism på skogsraah.se
#1
Förstår.
Vegetarian sedan 30 år.
Vad är frågan?
>>>Malum domesticum<<<
om frågan är äter du kött eller ej så jo äter men inte grönt så är väll det närmaste total motpol till vegetarian man kan komma
Förstår inte vad det är man skulle svara på eftrrsom ingen fråga ställs.
Saknar alternativ.
Jag äter både vegetarisk och icke vegetariskt. Vill inte äta bara den ena eller det andra. (självklart stödjer jag inte djurs lidande)
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
Då jag bryr mig om alla djur och inte bara dom fluffiga, så valde jag givetvis icke vegetariskt, vilket är den enda kosten som är rent kretsloppsmässigt och ekologiskt hållbar.
Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus
Jag valde vegetariskt då jag föredrar det när det gäller smak, konsistens och hur fräscht jag anser det ser ut/känns.
Senmåste jag dock pga en genetisk sjukdom äta lite animaliskt protein i veckan if,t ex ett ägg eller en halv burk makrll tillfrukost eller kvällsmat 1 - 4gånger i veckan, annars bli det lakto-vegetarisk kost i övrig hemma(dvs jag äter vissa mjölkprodukter trots att det kommer från kor).
/T
Här är vi vegetarianer
Blandkostare är jag men bara för det stöder man väl inte djurs lidande heller 🤪
Däremot var frågan konstigt ställd
Jag älskar kött och äter kött i någon form nästan varje dag. Oftast nötkött men även gris och lamm slinker ner!
/Christina
Jag är numera blandkostare (åt iåförsig ägg förr) av samma anledning som #8 men det är sällan jag äter kött då jag bara äter kött från egen gård och än så länge föder vi upp väldigt få köttdjur.
l'm back
Konstigt att rösta utan nån fråga, men jag äter både animalisk och vegetarisk föda. Det är så vi människor ätit i alla tider, och jag vill starkt påstå det är det som ger oss bästa möjliga kombination av näringsämnen och bäst mättnad. Enkätstudier som antyder att kött (eventuellt bortsett från processerat kött) skulle vara dåligt för hälsan ger jag inte mycket för, och att smör och mättat fett överlag skulle vara ohälsosamt har ju överbevisats hur många gånger som helst i studier av högsta evidensklass samt i otaliga metaanalyser av alla studier på området.
Däremot inte sagt att jag äter allt. Jag är restriktiv med vegetabilier som socker, vetemjöl och omega 6-rika oljor, samt vägrar helt och hållet äta härdat vegetabiliskt fett (transfett). På animaliska fronten är jag mycket restriktiv med mjölk som matdryck, samt utländskt kött som kan innehålla antibiotikaresistenta bakterier.
I övrigt väljer jag helst ekologiska och etiskt hållbara alternativ både vad gäller animalisk och vegetarisk mat alltid då det finns och och prisskillnaden inte är enorm.
Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus
Köper ägg från bönder intill från glada höns, äter inte kyckling eller andra fjäderfän.
Köper kött från närliggande gårdar med bra förhållanden men försöker att äta mindre, köper jag från affär så ska det vara kravmärkt.
Äter fisk däremot - i mängder.
Försöker att tänka på djurens bästa och gör jag rätt mot djuren 9 av 10 gånger så gör jag iaf en liten skillnad. 🙂
#1: Lite konstig åsikt, det finns nämligen ingen mat utan lidande, det är den vanliga vegetariska myten. Skördetröskorna slaktar åtskilliga rådjurskid, harungar och möss/sorkungar som ligger och trycker ute i fälten, deras skyddsreflex är ju att ligga absolut stilla men det hjälper ju inte mot en skördetröska.
Själv äter jag kött eftersom det inte går att få i sig allt man behöver på en vegetarisk kost, dessutom är kött gott
Värd för Knivtillverkning & Slöjd iFokus
#16 och så ska man inte glömma alla smådjur i jorden som dör i mängder varje gång en mark plöjs eller som svälts ut i mängder varje gång konstgödsel används.
l'm back
#17: "svälts ut i mängder varje gång konstgödsel används."
Kan du förklara det lite närmare?
Värd för Knivtillverkning & Slöjd iFokus
#18 Jorden innehåller mängder av mikroorganismer, vissa så små så att man behöver mikroskop vissa stora maskar på flera meter.
Många av dessa organismer lever i symbios med växterna dom ger växterna det dom behöver (bland annat ämnena som finns i konstgödsel) och växterna ger organismerna det dom behöver.
Ger man istället konstgödsel istället för naturlig gödsel så blir växterna i princip tvungna att använda konstgödslet, då får microorganismerna inte möjlighet att ge växterna näring så ger inte växterna microorganismerna näringen dom behöver så microorganismerna svälter. Även växterna får faktiskt näringsbrist eftersom konstgödsel är så ensidig, det innehåller nästan bara tre ämnen och inte alla microämnen som microorganismerna frigör för växterna så växterna blir lättare sjuka, får svamp och får lättare angrepp av skadedjur (så man behöver använda insecticider, fungicider etc)
l'm back
#17 Och visst är det synd att så mycket onödig mark används. Som konstaterat så används 70% av världens odlingsmark till bete och djurfoder. Så väldigt onödigt och skadligt för de många som lever där.
Medarbetare på vegan ifokus.
#20 Bete är inte skadligt på samma sätt eftersom det inte plöjs, konstgödslas eller skördas med skördetröskor.
Tvärt om så finns det massor av växter och djur som skulle dö ut om betesmarker inte skulle finnas.
Sen så betyder det inte automatiskt att en betesmark kan odlas, den kan vara för stenig, för torr (då är betesmarkerna oftast stoooora) osv
Tex så räknas de svenska fjällen som betesmark (renar betar ju där) men även den bästa odlaren kan inte odla tex vete där.
Sen skulle man använda naturgödsel istället för konstgödsel så skulle inte jordarna dö och då skulle man behöva mindre odlingsmark för att föda alla människor.
l'm back