Annons:
Etikettermjölmatgrynris
Läst 1472 ggr
Candela
1/12/15, 6:21 PM

Få matkorn mjukare?

Tänkte lägga om min diet lite, och därför byta ut pasta och ris mot matkorn (och kanske även testa på matvete, men det har jag inte köpt hem ännu).

Problemet är bara att jag tycker det blir för mycket tuggmotstånd när jag följer tillagningsanvisningarna (att koka i 10 minuter och sen hälla bort resterande vatten). Kan man bara koka dem lite längre för att få dem mjukare (som med pasta), eller ska man blötlägga dem i förväg istället?

Annons:
[TanatosNyx]
1/12/15, 6:28 PM
#1

Jag lägger dem i det kalla vattnet och kokar tills vattnet är borta. Blir bra varje gång. 🙂

DesK
1/12/15, 6:35 PM
#2

Det går att blötlägga matkorn i någon timme innan du kokar dem. Prova dig fram för att se hur du tycker att de blir bäst  🙂

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Candela
1/12/15, 7:11 PM
#3

Nu lät jag dem ligga i blöt någon halvtimme innan jag började koka. Men bör man alltså experimentera med blötläggnings-tiden istället för med kok-tiden?

Upp till toppen
Annons: