Maträtter med ris
Upptäckte att jag hade en hel del ris hemma som jag gärna vill göra upp.
Någon som har tips på rätter med ris?
(ej med vitlök, chili eller grönsaker som man märker av så att säga)
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
Grytor där du har i precis det du tycker är gott. Slår aldrig fel, variationen är oändlig. 🙂
#1 Mer ute efter rätter med ris i, inte med ris som tillbehör 🙂
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
Nasi Goreng.
#3 Vad är det?
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
#4 Otroligt att du inte kan ta reda på så enkla saker. Men det är en asiatisk rätt bestående av stekt ris och lite annat gott.
#5 Jag sitter vid telefonen = segt att söka. Du behöver inte ha den trista attityden bara för att man frågar.
Gillar tyvärr inte stekt ris.
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
Kåldolmar då?
#2 Jahaa hoppsan! Det bommade jag totalt 😃
Då blev det svårare… Stoppa ner riset i grytan? 😇
#7 Är det inte grötris man använder när man gör det?
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
Risotto? Paella?
#9 Inte tvunget, men det är nog vanligast. http://www.tasteline.com/Recept/kaldolmar här används långkornigt ris.
#10 Paella har jag enbart hittat med mycket grönsaker av olika slag i så blir inte mycket kvar om man plockar bort 😕
#11 Ok ja kan jag ev göra, kan ju ta bort kålen runt om när jag ska äta 🙂
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
#12 Grejen är väl den att eftersom du äter så få saker så är det svårt att ge tips, de flesta rätterna är det inte så mycket kvar av när du har plockat bort allt du inte vill äta. Du får ju liksom leva med ditt eget val. Gör paella utan grönsaker så har du ju kryddningen i alla fall. Detta kommer vara fallet av 95% av alla förslag du får, minst.
#13 Det är inte mina val vad jag äter och inte äter. Man kan inte styra sin kropp vad man gillar inte inte gillar. Alla är vi olika.
Antingen ger man tips på det som efterfrågas eller inte. Har man inte tips så kan man inte ge tips/råd heller 😉 Och vill att alla håller sig till vad som efterfrågas inget annat, annars blir det massa som jag ändå inte kommer att kunna äta.
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
Koka riset och ät med en slev. Inga konstigheter. Är du riktigt modig för dagen kan du ju strimla kyckling och blanda med riset, så blir det klart samtidigt som riset.
#15 Som jag skre vi #14 håller vi oss till vad som efterfrågas och inget annat! Annars skriver man inte alls om man inte har tips som passar. Inte svårare än så.
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
#16 Om en allt-i-ett-rätt bestående av ris som huvudingrediens inte är en rätt med ris i så vettefan vad du vill ha hjälp med.
#17 Va? Nu fattar jag ingenting? Det du skrev i #15 var ju ingen "allt-i-ett-rätt". om det är det du menar?
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
Om jag minns rätt äter du majs och nån till grönsak. Gurka? gurka kan du byta mot squash och pluppa i en paella, och så tar du mera kött i stället. Kanske blir gott med nån ost i stället? lite fetatärningar på slutet av tillagningen t.ex.
#19 Ja majs, gurka och viss sallad äter jag 🙂
Hmm ja det skulle man kunna testa kanske och se hur det blir 🙂
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
Prova på 🙂 kan allergiker byta ut sina grejor kan du byta dina 😃 det blir annorlunda men du får prova dig fram. En paella kan man gömma mycket i. En annan grej är ju att riva lite blomkål och ha som "ris" också, om det kan funka?
#21 Bara jag som är "rädd" att det inte blir gott så man får kasta xD
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
Bah, gör lite först, du måste ju få prova fram lite variation med maten. Stoppa samvetet i skåpet 5 minuter, du har ju svårt med maten så det är befogat att prova lite extra. Din hälsa kommer tacka dig. 🙂
#23 Ja hade jag kunnat äta diverse grönsaker hade jag gärna gjort det men glad att jag lärt mig äta de tre sorterna ialla fall, många andra har jag försökt mer än en gång men går bara inte, smak och konsistens 😕
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
Om du kokar upp en del ris kan du lägga det i botten på en ugnsform sen och ha kassler och allt vad du nu vill ha ovanpå, lite gratängsmet eller bara sås och sen på med ost och in i ugnen. Man blir av med mycket ris på en gång. :)
\m/
Äta bör man, annars blir man hungrig!
http://www.recepten.se/recept/kassler_ris.html Det kanske kunde vara något :)
// Lina - Värd på Bichon Kolla gärna in min blogg:
http://linaalgotsigge.blogg.se
inlägg 26 fick mig att tänka på flygande Jakob. Jag brukar skippa bananerna.
#28 Ja jag får skippa bananer och jordnötter, undra om det fortfarande är flygande jakob då hehe :D
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
dykande jakob kanske haha
#30 Haha ja xD
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
Lägg ris i botten på en form, sen kan du variera med skinka, kyckling, köttfärs eller vad för protein du vill ha och göra en sås och slå över. På med lite riven ost och in i ugnen.
Blir gott och man kan variera det i det oändliga.
mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar
Risotto går att variera i oändlighet.
hmm ingen som gett tipset kokt höna curry sås o ris fast vet inte om det uppfyller kraven är nog det enda jag kommer på för tillfället dock
#34 I den rätten är riset ett tillbehör och det ville ts inte ha tips på.
#34 Äter inte curry samt är ute efter maträtt med ris i 🙂
Men fått flera bra tips som jag ska göra! 👍 Tack
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
Vet inte hur du känner för paprika men fylld paprika med ris och köttfärs (valfri kryddning- jag brukar köra på starka kryddor) är aldrig fel!
#37 Äter dessvärre inte paprika alls, bara pulverform.
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
du kan köra sån paprikafyllning fast du delar en gurka/squash, skrapar bort fröna och lägger fyllningen där. Gratinera med ost i ugnen.
#39 Squash gillar jag dessvärre inte.
Blir det gott med gurka i ugnen? Torkar inte den ihop då?
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
Jag vet inte, jag har bara provat att steka gurka, den krympte förvisso men smakade som vanligt. Man brukar ju byta ut gurkan mot squash eftersom den är köttigare.
#41 OK tänkte är itne mycket yta i en gurka men kan ju alltid testa 🙂
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
Stek något kött du gillar och servera ris och någon god sås till? Det är ju trots allt en risrätt, vad jag vet. 😊
#43 Som jag skrivit mer än en gång var jag ute efter rätt med ris i 😉 Inte som tillbehör. Men fått många bra recept med det som jag ska göra i helgen nu 👍
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
#4: Förstår inte varför du inte kan ta emot tips med ris som tillbehör? det är väl fortfarande en rätt med ris i? xD Haha!
#45 Därför att det inte är det jag söker xD Sökte just rätt med ris i 😉
Nej det blir rätt med ris som tillbehör inte ris i själva rätten 😉
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
Får du kokt ris över så kan du ha det i en soppa (och soppa kan man ju koka på vad som helst, jag brukar blandannat ha gurka i soppa) tex strimlad kyckling som steks med kryddor, på med buljong, gurka och i med lite kokt ris.
l'm back
# 44 hur gick det…. blev det något med ris 😃
#48 Japp! Blev #26, riktigt gott 👍
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
Förstår det, såg smaskens ut. Vad kan gå fel med grädde, ost och majonäs 😃
#50 Nog svårt 😃
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
Den här rispuddingen ser god ut, men är nog mera dessert än "mat".