Annons:
Etiketterrådtips
Läst 2515 ggr
TjockaBerta
12/19/14, 3:04 PM

Repa koriander?

Idag har jag köpt koriander för första gången . I receptet står att man ska repa den. Hur menar de? Ska man dra av bladen bara? Kan man inte hacka den som persilja?

>>>Malum domesticum<<<

Annons:
ChristineL
12/19/14, 3:11 PM
#1

Japp, man drar av bladen, ibland vill man inte ha med stammen :)

TjockaBerta
12/19/14, 3:58 PM
#2

Jaha, då förstår jag. Alltså inte de små grenarna. Varför inte? Är de beska eller hårda eller nåt?

>>>Malum domesticum<<<

ChristineL
12/19/14, 4:01 PM
#3

Det är väl smaksak, jag brukar köra en sväng i mixern så det finhackas, har det fortfarande kvar grenar så plockar jag bort dom. Handlar alltså bara om några sekunders mixande.

TjockaBerta
12/19/14, 4:02 PM
#4

OK tack för svar.

>>>Malum domesticum<<<

oh-la
12/20/14, 2:15 PM
#5

jag behandlar alltid koreander som persilja, använder alltså hela plantan. gör jag rätter där koriandern ska vara garnering, eller i en sallad plockar jag bara blanden dock, men det är bara för att det är finare med bara blad utan stjälkar. stjälkarna mixrar jag ner i en dressing i så fall :)

TjockaBerta
12/20/14, 3:33 PM
#6

Jag lyckades inte "repa" igår. Stjälkarna åkte med och bladen blev mosade. Nästa gång skär jag den nog. Jag tyckte inte att den smakade något men händerna luktade länge efteråt.

>>>Malum domesticum<<<

Annons:
Upp till toppen
Annons: