Stuvade makaroner?
Hur mycket mjölk till mig själv o en matlåda?
2 portioner - 2.5 dl makaroner och 2 dl mjölk
||My Love For Animals Is Immortal||
NEEEJ Vad händer med min mjölk den bubblar ju över!!??
Då sänker du värmen. Annars bränns makaronerna. Jag personligen tar så mycket makaroner jag önskar och täcker dessa med vatten. Låter det koka på svag värme tills det bara är lite vatten kvar. Sedan på med mjölken och låter det stuva. Sen lite salt och socker. Klart!
Memento mori
Medarbetare för Julen
2,5 dl makaroner och 5 dl standard mjölk. En ganska bökig rätt att laga då man hela tiden måste vakta den och röra i den.
>>>Malum domesticum<<<
Har ett väldigt enkelt knep för att få stuvade makaroner utan att behöva koka mjölken. 6 dl makaroner som man kokar som vanligt. Man kan koka någon minut kortare än tiden som står. Blanda ihop 5 dl mjölk och en halv dl mjöl till en slät redning. Häll av vattnet på makaronerna och häll tillbaka dom i kastrullen. Slå över redningen på makaronerna och sätt på kastrullen på plattan på medeltemperatur. Värm upp makaronerna och mjölken och rör om samtidigt. Efter en stund så blir det som stuvade makaroner. Hur smidigt som helst :)
// Lina - Värd på Bichon Kolla gärna in min blogg:
http://linaalgotsigge.blogg.se
#6 Och det är så dags att komma med det nu? 😉
#6 Så gör jag också, gör redningen för sig och kokar makaronerna för sig i 8 min och sen häller av dem och blandar i så mycket redning jag vill ha.
// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!
#7 haha. Men bättre lycka nästa gång då ju :P
// Lina - Värd på Bichon Kolla gärna in min blogg:
http://linaalgotsigge.blogg.se
Man kan ju göra en enkel och lite tjockare vit sås och koka makaronerna som vanligt för att sedan blanda i dem i den tjocka såsen ^^
Sajtvärd - Djurpyssel.Ifokus Medarb. - Vinthundar, Hundar, Stickning, Pälsvård, Nakendjur & Multikulturellt Ifokus
Kolla gärna in min hemsida HÄR!
#10 Precis som jag gör då. . .
// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!