fisksoppa
gjode en god fisksoppa med grönsaker mm men jag fick inte till smaken, finns det någon krydda som gör fisksoppa så där god som man vill att den ska vara-jag hade i salt men hjälpte ej…har ni några bra tips
Vitt vin tar fisksoppan till högre höjder smakmässigt.
Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus
Precis som redan sagts så är vitt vin gott och även fiskbuljong eller fond kan göra underverk.
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
ok ,att jag inte tänkte på det,tack
Eh musslor, köp en nätpåse musslor av närmaste fiskbil, som du gör vinkokta musslor på först, sen tar du spadet som fond till fisksoppan!
Alternativet är att använda 5 kilo fiskrens att reducera till en bra fond.
Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.
Fänkål och saffran är också bra fiskkryddor. Och en gnutta lök.
Dillkronor när det är säsong… det ger lite skaldjurskänsla även om man inte har sådana i soppan.
Saffran och vitt vin och buljong.
åhh, här hemma tar man inte lätt på fisksoppa :P för det första blir det ingen fisksoppa utan räkfond. brukar köpa ett kilo frysta räkor, skala dem, göra fond på skalen med fänkål, lök, morot en krossad vitlöksklyfta (inte pressad, det blir för skarpt, bara krossa med bredsidan på en kniv), lagerblad, vitt vin, eventuellt en halv citron, lite tomatpuré och dill samt salt och vitpepparkorn. efter att det har reducerat har soppan nästan gjort sig själv. brukar ha i en burk passerade tomater, saffran, ett par potatisar, palsternacka, morot, valfri fisk och räkorna som jag skalat tidigare.