Vitlöks-ris?
Någon som vet hur man gör riktigt gott vitlöks-ris?
Sajtvärd - Djurpyssel.Ifokus Medarb. - Vinthundar, Hundar, Stickning, Pälsvård, Nakendjur & Multikulturellt Ifokus
Kolla gärna in min hemsida HÄR!
Man täcker kastrullbotten med olivolja och pressar ned 3 vitlöksklyftor, rör om en liten stund och häll i 2 muggar långkornigt ris, stek det lätt tills det sugit upp olja då har man på 3 muggar vatten och låter det koka långsamt. när det är klart har man 2 msk smöri riset. Smaksätt med salt och hackad persilja
En annan variant är att man börjar likadant men häller varmt vatten från kokaren i en tillbringare tillsätter en hönsbuljong en lök i klyftor +3 vitlöksklyftor och rör ihop med pimern sedan tillsätter man en halv kramad citron slår det över riset och låter koka på svag värme. Persilja!
Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.
Hemsida www.livskvalitet-2.se kliv in!
Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.
#1 Tack!
Sajtvärd - Djurpyssel.Ifokus Medarb. - Vinthundar, Hundar, Stickning, Pälsvård, Nakendjur & Multikulturellt Ifokus
Kolla gärna in min hemsida HÄR!
Låter supergott, det måste provas!
Tack för tipset 🙂
Varsågod!🙂
Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.
Hemsida www.livskvalitet-2.se kliv in!
Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.
Jag skulle dock inte pressa vitlöken utan finhacka den. Ger bättre smak enligt mig.
jag tycker vitlöken får mer smak när man pressar den
Vitlök blir lätt beskt om man pressar den, men annars tycker jag nog det är smidigare då den blir mer finfördelad ^^
Sajtvärd - Djurpyssel.Ifokus Medarb. - Vinthundar, Hundar, Stickning, Pälsvård, Nakendjur & Multikulturellt Ifokus
Kolla gärna in min hemsida HÄR!