Annons:
Etiketterrådtips
Läst 933 ggr
Saffran0Spice
7/13/14, 7:26 PM

Vitlöks-ris?

Någon som vet hur man gör riktigt gott vitlöks-ris?

Annons:
Cristine
7/13/14, 8:04 PM
#1

Man täcker kastrullbotten med olivolja och pressar ned  3 vitlöksklyftor, rör om en liten stund och häll i 2 muggar långkornigt ris, stek det lätt tills det sugit upp olja då har man på 3 muggar vatten och låter det koka långsamt. när det är klart har man 2 msk smöri riset. Smaksätt med salt och hackad persilja

En annan variant är att man börjar likadant men häller varmt vatten från kokaren i en tillbringare tillsätter en hönsbuljong en lök i klyftor +3 vitlöksklyftor och rör ihop med pimern sedan tillsätter man en halv  kramad citron slår det över riset och låter koka på svag värme. Persilja!

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

Saffran0Spice
7/13/14, 8:32 PM
Gasoline
7/16/14, 8:36 PM
#3

Låter supergott, det måste provas! 

Tack för tipset 🙂

Cristine
7/16/14, 10:20 PM
#4

Varsågod!🙂

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

Honestyisdead
7/17/14, 12:46 PM
#5

Jag skulle dock inte pressa vitlöken utan finhacka den. Ger bättre smak enligt mig.

[MikaelaR]
7/17/14, 8:37 PM
#6

jag tycker vitlöken får mer smak när man pressar den

Annons:
Saffran0Spice
7/17/14, 8:39 PM
#7

Vitlök blir lätt beskt om man pressar den, men annars tycker jag nog det är smidigare då den blir mer finfördelad ^^

Upp till toppen
Annons: