Annons:
Etikettermjölmatgrynris
Läst 1617 ggr
JohannaN
10/2/13, 1:23 PM

Vad kan man äta till kokt Hirs?

Hej :)

tänkte höra med er alla här inne om ni har några bra förslag vad man kan ha till kokt hirs?? recept eller bara idéer vore kanonsnällt :)

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på http://undulater.ifokus.se https://fageltorget.fria.ifokus.se/ samt http://burfaglar.ifokus.se .

Annons:
DesK
10/2/13, 2:14 PM
#1

Något såsigt blir kanske bäst, eftersom hirs kan kännas lite torrt 🙂

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Simonson
10/2/13, 4:38 PM
#2

Kokt hirs kan med fördel ersätta ris, gryn, bulgur och annat sådant. Gott med gulasch, kalops, kött- eller korvgryta och precis som #1 skriver så är hirs godast med mycket sås;)

JohannaN
10/2/13, 8:29 PM
#3

Tackar🙂

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på http://undulater.ifokus.se https://fageltorget.fria.ifokus.se/ samt http://burfaglar.ifokus.se .

Achatina
2/4/16, 4:57 AM
#4

Jättegammal tråd, men bättre att återvinna än starta nytt!

Vilken konsistens har hirs (kokad)? Alltså hur känns den i munnen? Jag föreställer mig att det skulle smaka mjöligt eller som quinoa? 

Har försökt hitta hirs i mataffären vid flera tillfällen senaste tiden men utan att lyckas 🤓

Anterrabae
2/4/16, 10:04 PM
#5

De brukar finnas vid gryn och sånt snarare än vid ris.

Har lite samma konsistens som fullkornsris men med en helt egen smak.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

JazzBass
2/5/16, 8:11 AM
#6

Jag har bara ätit gröt på hirsflingor. Hirsen har en väldigt säregen smak/doft som påminner lite om tvål, vilket inte direkt är ett smickrande omdöme. Jag har dock vant mig vid doften, tycker t.o.m. om den nuförtiden, men fortfarande vill jag inte ha många skedar av gröten innan det börjar ta emot.

Jag vet inte om hela gryn smakar annorlunda, men jag tror ändå att jag skulle föredra hela bovetegryn. Åt det flera gånger på min senaste resa till Polen, och fastän jag inte lyckats få exakt samma resultat hemma så tycker jag om smaken. Mer som just gryn dock än som gröt gjord på boveteflingor. 

Speltpärlor och korngryn är också goda tillbehör men innehåller förstås gluten.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Annons:
Achatina
2/10/16, 12:50 PM
#7

Tyckte inte att det smakar tvål alls nu när jag provat det. Byter ni ut vattnet enligt beskrivningen eller skippar den delen? Prisvärd vara!

Upp till toppen
Annons: