Exotisk kasslergryta - recept
Denna bjöd min rara mormor på en gång när jag var hos henne och då adopterade jag receptet och numera har jag anpassat receptet, så att det passar mig
Det är mycket hackande och skivande, så jag passar på och gör 3-4 gånger så mycket, beroende på när jag får tag i billig kassler.
Recept för 4 personer:
400 gram kassler
½ röd paprika
½ grön paprika
½ gul paprika
1 färsk ananas i skivor cirka 225 gram (går lika bra med konserverade ananasbitar skölj bitarna noga)
1 purjolök
2-4 matskedar ketchup
2 teskedar curry
400 gram färska tomater
200 gram färska champinjoner (brukar jag hoppa över)
2 deciliter creme fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
Lite paprikapulver
Lite mald vitpeppar
cirka 2 matskedar matfett
Så här gör man:
Skär kasslern och parikan i strimlor.
Skär ananasen i bitar (slipper ju lathunden, när jag köper ananasbitar i burk) och även tomaterna ska skäras i bitar.
Skiva purjon och champinjonerna.
Smält matfettet i en gryta och fräs curryn och vitlöken. Blanda sedan ner kasslern, paprikan, purjon och champinjonerna (gör man större mängder rekommenderar jag att man bryner kasslern, paprikan och purjon i stekpanna först). Låt steka några minuter under omrörning.
Tillsätt sedan creme fraichen, tomaterna och den önskade ketchupmängden (jag tar den lägsta dosen ketchup) Låt koka i cirka 10 minuter.
Lägg i ananasen och kryddorna och låt koka upp igen.
Serveras med fördel till ris (mitt tycke) går även bra att servera med potatis och en sallad.
Vegetarisk variant: skippa kasslern.
Går mycket bra att frysa
Smaklig måltid. Lovar att allt hackande och skärande är värt det
Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning _\Min blogg\
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft
_
Tack för ett toppenbra recept! Blir ju sugen på att köpa hem kassler nu! En extra guldstjärna för att du tipsar om vegetariskt alternativ.
Jag flyttade inlägget till gruppen nöt, vilt & gris.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Tack DesK, du kan få smaka grytan när du kommer hit
Jo lite förvirrad på var ni vill ha saker och ting, så helt okej att du flyttar dit du tycker det passar bäst
Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning _\Min blogg\
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft
_
Det låter som en jättegoda gryta, den ska jag helt klart göra. Tillhör dem som älskar kombon ananas och curry! Det är dansvarning på det!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Låter gott, kan man hoppa ananasen utan att förstöra hela grytan tro?
Absolut Tassy, du kan modifiera grytan hur du vill.
Om ni gör den vegetarisk är ett tips att ta mera champinjoner, så den blir riktigt mustig.
Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning _\Min blogg\
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft
_
#5 Jag tror jag kör på det spåret jag också, - ananas + champinjoner, kanske lite mer kött och paprika också för att "fylla ut" den saknade ananasen.
Åh låter ju supergott! Dock gillar inte sambon kassler så mycket, men man kanske kan ha fläskfile?
// Lina - Värd på Bichon Kolla gärna in min blogg:
http://linaalgotsigge.blogg.se
Lina, du gör grytan vegetarisk och så bryner du lite kassler brevid till dig.
Detta knep använder jag när jag ska bjuda mina fosterföräldrar på grytan. Han är strikt vegetarian.
Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning _\Min blogg\
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft
_
Det borde funka med fläskfilé också, man kanske får lägga i lite bacon eller god smakrik korv, för den rökta tonen..
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Testa Ida och låt oss veta hur experimentet utföll
Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning _\Min blogg\
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft
_
Ja, till familjen då själv är jag ju vegan, eller i stort sett i alla fall
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
LinaK jag har länge varit tvärtrött på kassler, men den här grytan är supergod! Tack för maten Marina!
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
#12 Får nog testa med kassler då
// Lina - Värd på Bichon Kolla gärna in min blogg:
http://linaalgotsigge.blogg.se
Låter supergott!
Följ min och mammas matblogg på Instagram Frosserian
Den är riktigt mumsig. Jag brukar passa på och göra ett rejält storkok, när kasslern är billig.
Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning _\Min blogg\
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft
_
NU är det läge, för kasslergryta. PÅ MAXI här i stan hade de för 29,90 kilot. Har köpt fyra stora bitar, som kommer att frysas😃
Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning _\Min blogg\
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft
_
Låter toppengott!