Kokt torsk med sandefjordssmörsås - LCHF - recept
2 portioner
Ingredienser:
500 gram torsk, eventuellt krokfångad torskryggar som här, eller annan vit fisk lämplig för kokning.
salt och cirka 8-10 svartpepparkorn
cirka 1- 1 1/2 liter vatten
Smörsåsen
1/2 decilter grädde
2 matskedar persilja
150-200 gram smör i kuber
lite salt och en doft av vitpeppar
Broccoli
Gör så här
Koka ryggarna i lättsaltat vatten och pepparkornen, cirka 5-10 minuter beroende på tjockleken på torsken.
Smörsås
koka upp grädden och persiljan ordentligt. Sänk värmen på plattan till det lägsta, eller ta ifrån plattan om det inte är en induktionspis.
Vispa sedan i smöret bit för bit. Låt den ej koka igen.
Servera torsken med kokt broccoli och denna jättegoda sås.
Fast här har vi i några droppar citron i såsen…o *massor* av dill o för det mesta brukar det bli Sandefjordssmör med lite fisk istället för tvärt om. *Namnam*!
Å vad roligt! Detta gjorde jag med citron i ofta förr i tiden Hade ingen aning om att denna smörsås kallas för Sandefjordssmörsås
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.