Ängamatsoppa
Det här är väl egentligen en sommarsoppa, så passa på innan sommaren är alldeles borta.. även om för mig är soppor mest höst- och vintermat. Den här är i alla fall väldigt enkel och snabb att göra, och framför allt - himla god.
Ängamat
4 portioner
1 litet blomkålshuvud (3-400 gram)
3-4 morötter
100 gram broccoli
100 gram sockerärter
700 milliliter grönsaksbuljong
2 matsked mjöl
500 milliliter mjölk
salt, vitpeppar
Dela blomkål och broccoli i små buketter. Skala och skiva morötterna. Koka upp buljongen, och låt blomkål, broccoli och morötter småkoka i ungefär fem minuter tills de börjar mjukna. Rör ut mjölet i lite av mjölken, och häll det i soppan. Koka upp, och tillsätt sen resten av mjölken, sockerärterna och krydda med salt och vitpeppar.
Det lät gott
sockerärtor hör till godaste som finns.
// staffan
Det där påminner om min mormors redda grönsaks soppa som hon bjuder på gjorda av eget odlade grönsaker. Efter soppan får vi pankakor, mums
Mvh CBA
Det är vad vi tror att vi redan vet som hindrar oss från att lära oss nytt.