Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu Senaste inläggen

För-& smårätter & tillbehör Soppor Fågel Nöt, vilt & gris Färs & korv Fisk & Skaldjur Veggo Vegetariskt Sallader Mjölmat, gryn & ris Konserverat, inlagt, sylt & marmelad Desserter, frukt & godis Matbröd, smörgåstårtor & kaffebröd Drycker & Övrigt Allergi, överkänslighet & sjukdomar Råd & tips Matprat Menyer, matsedlar & middagstips Köksutrustning OT - Off Topic Bilder Restauranter & Caféer Om sajten & iFokus
Råd & tips

Hur förvara vitlök?

2006-11-03 20:01 #0 av: Pia

Nu for vitlöksflätan i soporna, visst är det gott med vitlök men inte helt lätt att göra slut på alltid... Och lukten blir till slut överväldigande, oavsett hur många påsar man lägger runt den så går den inte att ha i varken kylskåp eller rumstemperatur, det stinker...:/

Uppenbarligen så ser det rustikt mysigare ut med vitlöksflätor hängande i köket än vad det i verkligheten är... Hur förvarar man egentligen vitlöken för att den inte skall lukta så dant? Är det ens möjligt?

Anmäl
2006-11-03 20:21 #1 av: Grodan

o så glömde du djuren som trivs i flätorna när de hänger framme för länge... Förvånad

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  mouse & rat eCard

Anmäl
2006-11-04 18:14 #2 av: Hera

Vitlökarna vi har hemma luktar ingenting?

 Relationer.ifokus * Kvinna.ifokus * Fiske.ifokus * Bodyart
Har du frågor som rör ifokus och dess funktioner? -> Support

Anmäl
2006-11-04 18:49 #3 av: Anne

Jag brukar ju ha mina vitlökar i kylen. Nu har jag i och för sig precis skaffat en liten korg att ha både lök och vitlök i, använder så pass mycket att det inte hinner bli dåligt, men jag köpte ett jättenät med vitlök så.. jag får väl återkomma i frågan. Men i kylen har jag aldrig haft problem...

Anmäl
2006-11-04 20:48 #4 av: [Asta]

Vi har en burk som en keramiker gjort. Den är alltså i lera och har lufthål i sig. Där har vi våra vitlökar. Fungerar jättebra. Nu förbrukar vi vitlök i ganska hög hastighet så de ligger sällan där jättelänge.

Anmäl
2006-11-05 09:31 #5 av: Illan

Jag har haft vitlöksfläta flera gånger. Tror helt enkelt att du fått fatt i en som inte torkat ordentligt, alt att ni har för fuktigt hemma. Nu har jag mina lökar i köksfönstret i en liten keramikskål formad som en jättevitlök. Där trivs de jättebra.

Plastpåse låter inte smart alls, inte kylskåp heller faktiskt. Och luktar har jag aldrig kännt att de gjort?!?

Anmäl
2006-11-05 09:35 #6 av: Pia

Jag tycker alltid vitlök börjar lukta efter ett tag, oavsett stort (fläta) eller smått, oavsett kyl/påse eller i rumstemperatur. Snarare så har vi torr inomhusluft.

Kanske beror luktfenomenet helt enkelt på mitt välutvecklade luktsinne? :)

Anmäl
2006-11-07 20:51 #7 av: CCROSLIND

Jag har kök och vitlök i en glasburk med lock i kylen, funkar ett tag tills den börjar bli "hemlig" Skrattande Sen så fryser jag in den i klyftor i små plastburkar, och tar fram när jag behöver. Den blir lite mjuk, men funkar. Tycker man ändå att andra livsmedel tar lukt så kan man lägga in en dagstidning, den slukar dålig lukt.

Anmäl
2006-11-07 20:52 #8 av: CCROSLIND

Skrev lite fel i början "lök och vitlök" ska det vara...Skrattande

Anmäl
2006-11-08 09:23 #9 av: Pia

Väldigt litet kök annars...:)

Anmäl
2006-11-08 19:12 #10 av: Hera

Jag tror vissa känner vitlöksdoft mer än andra. Vi har alltid vitlöken liggandes framm länge och den luktar aldrig.

 Relationer.ifokus * Kvinna.ifokus * Fiske.ifokus * Bodyart
Har du frågor som rör ifokus och dess funktioner? -> Support

Anmäl
2006-11-09 23:03 #11 av: AndersE

#5 Låter som om vi har samma burk. Står framme jämt - luktar inte.

 


Anmäl
2006-11-10 16:26 #12 av: manga

Lägg vitlöken i en terakottaburk, den gör så att lukten stannar kvar i burken.

Anmäl
2006-11-18 17:04 #13 av: Pheobe

Eller tupperware....

Anmäl

... men den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus. Det är gratis och tar bara en minut. Klicka här för att skapa ett iFokus-konto!