Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu Senaste inläggen

För-& smårätter & tillbehör Soppor Fågel Nöt, vilt & gris Färs & korv Fisk & Skaldjur Veggo Vegetariskt Sallader Mjölmat, gryn & ris Konserverat, inlagt, sylt & marmelad Desserter, frukt & godis Matbröd, smörgåstårtor & kaffebröd Drycker & Övrigt Allergi, överkänslighet & sjukdomar Råd & tips Matprat Menyer, matsedlar & middagstips Köksutrustning OT - Off Topic Bilder Restauranter & Caféer Om sajten & iFokus
Mjölmat, gryn & ris

Puffat ris

2010-11-15 20:25 #0 av: MaMaMade

Hittade ett recept i mina gömmor på puffat ris. Kul tänkte jag, lite småsugen på något knaprigt.

Dock vill riset inte puffa upp, det blir bara bränt. Har provat med grötris samt basmatiris. Recept enligt nedanstående.

Har ni testat att puffa eget ris, gick det bra o hur gjorde ni?

Puffat ris

  • 1/2 dl okokt vitt ris
  • 1/2 dl frityrolja
  • Hetta upp frityroljan i en stekpanna. Dra på fläkten på högsta blås och tillsätt det okokta riset. Fritera tills riset svällt upp till knäckiga puffar, ta från värmen och låt rinna av på hushållspapper.
Anmäl
2010-11-17 08:34 #1 av: DesK

Har aldrig prövat att puffa is. Vad använder man det till? Eller är det tänkt som godis?
Kan tänka mig att man måste förkoka eller blötlägga riset för att det ska puffa upp i frityroljan.

Désirée

 

Anmäl
2010-11-17 19:30 #2 av: MaMaMade

Jag ska prova det nästa gång jag kokar ris. Tyckte det lät lite, men ville följa receptet sådär första gången.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.