Bakat,desserter & konserverat

En lätt dessert

2006-04-13 10:23 #0 av: Anne

Det är inte alltid man vill ha något mastigt efter maten, och då passar det här väldigt bra. Sött, fruktigt och med en otrolig smaksensation.

 

Fotograf: Anne Skoogh, Anne's Food

Det är egentligen inte mycket till recept! Du behöver en ananas, några skedar strösocker, och en näve färsk mynta. Skala och skär ananasen i små, tunna bitar. Ta en mortel, och krossa socker och mynta tills du har en blandning som ser ut som illgrön, fuktig sand. Strö det över ananasen, ge alla gäster varsin gaffel, och hugg in!

Av: Anne

Datum för publicering

  • 2006-04-13
Anmäl
2006-04-13 11:02 #1 av: Pia

Oj det låter mums, ananas är ju sååå gott:)

Anmäl
2006-04-13 13:50 #2 av: johan

Håller med! Ananas är kanon!

Anmäl
2006-04-13 19:49 #3 av: Anne

Och mynta passar verkligen SÅ bra till. Testa!

Anmäl
2006-04-13 21:53 #4 av: Pia

Ja det förstår jag, det känns så himla fräscht - måste införskaffa mynta i helgen...:)

Anmäl
2006-05-11 10:29 #5 av: Christina

Vilket toppenrecept - det kommer jag att använda i sommar massor med gånger.

Anmäl
2006-09-30 20:12 #6 av: Eine

Visst var det  Nakne Kocken som hade en variant i ett av sina program?Jag har receptet uppskrivet tillsammans med annat han presterat.

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2006-10-01 01:24 #7 av: Anne

Eine - absolut, idén är från honom.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.