De fyra årstiderna

20 tallrikar yoghurt

2005-09-13 21:06 #0 av: Pernilla

Vad kan man egentligen göra med en tallrik yoghurt? Massor, faktiskt. Slopa de färdigblandade varianterna och fixa själv, efter dina egna smaklökar! Matlust listar 20 sätt att variera en tallrik hederlig naturell yoghurt.

 

 

 

 

 

 

 

 

För många av oss är det egentligen inte så svårt att äta frukost - det svåra är att variera den såpass att det blir intressant att äta den.

Vanlig Mild Lättyoghurt, den naturella sorten, finns alltid hemma i min kyl. Dels för att den är lätt att smaksätta och ha som sås till en bit kött eller en sallad, men också för att den är lätt att variera som morgonmål. Så här kommer tjugo raska tips på hur man varierar en helt vanlig tallrik yoghurt, från ett riktigt frukost-freak.

 

Nummer fem.

Nummer fem.


1. Skogshuggarn. En klick lingonsylt och lite smulat grovt rågbröd.
2. Friskisen. Rårivet äpple och en aning ingefära.
3. Godisgrisen. Strö lite Oboypulver över yoghurten.
4. Ekorr'n. Hacka valfria blandade nötter och strössla över tallriken. Tillsätt eventuellt lite honung.
5. Pernillas favorit. Nektarin i fina skivor, ringla över lite flytande acaciehonung. Kanske några solrosfrön på toppen.
6. Tropicana. En halv skivad banan och lite kokosflingor. Möjligen också lite ananas, färsk eller konserverad.
7. Hurtbullen. Med hemgjord mûsli (se recept via länk till höger.)
8. Marockanskt. Med apelsinskivor och kanel.
9. Periodaren. Med säsongens härliga frukter eller bär. Just nu snackar vi plommon, blåbär eller hallon en masse.
10. Mormors sommardröm. Med ett halvt skalat, skivat saftigt päron och lite vinbär. (Är vinbären frysta bör de sockras något.)
11. Lyxliraren. Pudra över vaniljsocker och doppa färska jordgubbar i yoghurten. (Mata gärna den du har i närheten. Mmm.)
12. Kusin vitamin. Med innanmätet från två passionsfrukter, kanske också med några korn råsocker, om ytterligare sötning behövs.
13. Magens bästa vän. Med klippta torkade aprikoser och ett par matskedar hela linfrön.
14. Gustav Vasa. Med en skvätt blåbärssoppa eller blåbärssylt och lite knäckebröd brutet i bitar för fibrernas skull.
15. Äppleälskaren. Skivat äpple, kanel, mandelspån, russin.
16. Jultomten. Med smulade pepparkakor.
17. À là Canadienne. Skivat äpple, lönnsirap.
18. Norrlänningen. Med hjortron (finns förvånansvärt ofta att köpa fryst) och lite fruktsocker.
19. Melba. Med en halv skalad persika, några hallon och några sockerkorn.
20. Bästisen. Med dina absoluta favoritsmaker.

Relaterade länkar

 Gör din egen mûsli

Av: Pernilla

Datum för publicering

  • 2005-09-13

 

 

 

 

 

 

 

 

Anmäl
2005-09-13 22:37 #1 av: Niklas

Vad gott det låter. Jag tyckte att yoghurt lätt surt när jag såg rubriken, men det här verkar läckert.

Vänliga hälsningar

Niklas

Vänliga hälsningar, Niklas
» Besök iPad for Work om du vill använda iPad på riktigt.

Anmäl
2005-09-13 23:18 #2 av: Pernilla

Det är ju lätt och läckert med yoghurt! Sedan får man förstås söta efter behov. Eller utgå från vaniljyoghurt, om man är svag för sött... :)

Anmäl
2005-09-14 00:39 #3 av: Stefan

Många bra förslag! Själv är jag väldigt förtjust i vanlig fil och blanda i lite vanlig sylt (hallon, jordgubb etc.). Inte så jättenyttigt kanske med tanke på sylten men mycket godare än färdigköpt yoghurt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.