Lax med couscous
En riktigt snabblagad middag som passar fint nu när det börjar bli lite varmare. Perfekt enkel vår och sommarmat!
Foto: Anne Skoogh, Anne's Food
Ett härligt laxrecept från - från början - Jamie Oliver. Det tar bara ett par minuter att slänga ihop, och är lätt att variera med olika grönsaker.
Lax med couscous
2 portioner
200 g couscous
kokande vatten
2 laxfiléer
olivolja
havssalt och nymalen svartpeppar
1 liten zucchini, skuren i tjocka skivor och sedan i avlånga bitar
1 röd chili, finhackad
1 näve körsbärstomater, halverade
saft från en citron
färsk koriander, grovhackad
crème fraîche
Lägg couscousen i en stor skål, och täck med kokande vatten. Låt stå och svälla. Pensla laxfiléerna med lite olivolja, och salta och peppra. Stek i en liten stekpanna, och tillsätt chili och zucchini.
Blanda ner tomater, citron och koriander i couscousen, och lite olivolja. Krydda. Ta ur laxen ur pannan, och blanda ner även de grönsakerna som är kvar i couscousen.
Servera med en klick crème fraîche, eller lite matlagningsyogurt med lite pressad lime, kanske en gnutta vitlök…
[
Av: Anne
](link1.html)
Datum för publicering
- 2006-04-27
Låter jättegott, måste jag prova
Låter jättegott, måste jag prova
Låter jättegott, måste jag prova
Håller med x 3…;)
Haha, nu syns dom, fick hela tiden ett felmeddelande när jag försökte kommentera så trodde aldrig att det blev något.. men visst låter gott