Nigellas clementinkaka
Man kan bli lite förskräckt över instruktionerna här - koka clementinerna?? I två timmar?? Men, våga prova! Det är ett jättelätt recept, och det blir väldigt gott. Innehåller inget mjöl, så passar även en del allergiker.
Av: Anne
Datum för publicering
- 2006-04-11
Foto: Anne Skoogh, Anne's Food
Nigellas clementinkaka
från How To Eat, Nigella Lawson
3-4 clementiner (ca 375 g total vikt)
225 g socker
250 g mald mandel
6 ägg
1 rågad tesked bakpulver
Tvätta clementinerna. Lägg dem i en liten kastrull, fyll på med kallt vatten, och koka upp. Sätt på ett lock och låt clementinerna koka i två timmar. Tag upp dem och dela dem på mitten. Ta bort ev. kärnor. Kör clementinerna - med skal! - i en matberedare tills det blir en mjuk massa.
Vispa äggen luftigt. Rör ner mandel, socker, bakpulver och clementinmassan. Häll i en smord springform. Grädda i ca 190°C i ca en timme - du kan behöva lägga på folie efter ca 45 minuter så den inte får för mycket färg.
Jag funderar bara på en sak. Vem kom på tanken att koka clementiner i två timmar för att göra en kaka på dem??? Ibland är jag så nyfiken på hur ett recept uppstod från första början.
Låter gott:)