Bakat,desserter & konserverat

Nigellas clementinkaka

2006-04-11 12:51 #0 av: Anne

Man kan bli lite förskräckt över instruktionerna här - koka clementinerna?? I två timmar?? Men, våga prova! Det är ett jättelätt recept, och det blir väldigt gott. Innehåller inget mjöl, så passar även en del allergiker.

Av: Anne

Datum för publicering

  • 2006-04-11

Foto: Anne Skoogh, Anne's Food

Nigellas clementinkaka
från How To Eat, Nigella Lawson

3-4 clementiner (ca 375 g total vikt)
225 g socker
250 g mald mandel
6 ägg
1 rågad tesked bakpulver

Tvätta clementinerna. Lägg dem i en liten kastrull, fyll på med kallt vatten, och koka upp. Sätt på ett lock och låt clementinerna koka i två timmar. Tag upp dem och dela dem på mitten. Ta bort ev. kärnor. Kör clementinerna - med skal! - i en matberedare  tills det blir en mjuk massa.

Vispa äggen luftigt. Rör ner mandel, socker, bakpulver och clementinmassan. Häll i en smord springform. Grädda i ca 190°C i ca en timme - du kan behöva lägga på folie efter ca 45 minuter så den inte får för mycket färg.

Anmäl
2006-04-11 14:41 #1 av: Illan
Jag funderar bara på en sak. Vem kom på tanken att koka clementiner i två timmar för att göra en kaka på dem??? Ibland är jag så nyfiken på hur ett recept uppstod från första början.
Anmäl
2006-04-11 21:30 #2 av: Pia

Låter gott:)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.