Annons:
Etiketterbakatdesserterkonserveratartikel
Läst 6902 ggr
Anne
2006-08-29 22:10

Lavendelskorpor

Härligt goda småkakor med lavendel, mörk choklad och mandel. Perfekta till en kopp espresso!

Lavendelbiscotti tänkte jag först skriva, men.. sen ändrade jag mig. Vad är skillnaden på cantuccini och biscotti? Ja, i Sverige kallas ofta cantuccini för biscotti - små kakskorpor, alltså. (Eller inte alltid så små, på caféer är de ofta riktigt rejäla.) Biscotti betyder dock bara kaka på italienska, och är ett samlingsbegrepp.

Oavsett vad som är vad, så är det här en ovanligt läcker liten kaka. Enkel att göra, dessutom!

Lavendelskorpor

120 g grovhackad mandel
2 ägg
2 dl socker
1 msk torkad lavendel
1 tsk salt
4-5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
100 g grovhackad mörk choklad

Sätt ugnen på 180°C. Blanda mandel, ägg, socker, lavendel och salt. Tillsätt 3 dl av vetemjölet blandat med bakpulvret, sedan den hackade chokladen. Till slut blandas resten av mjölet ner lite i taget. Passa så att det inte blir för mycket.

Rulla ut längder som läggs på en bakplåtspappersklädd plåt.

Grädda i 180 grader i 15-20 minuter. Skär längderna i snittar och torka dem i 100 grader i 30-40 minuter

Av: Anne

Datum för publicering

  • 2006-08-29
Annons:
ElenaD
2006-08-30 19:31
#1

Det var ett schysst recept ! Ska bakas på helgen!

Pia
2006-08-30 21:01
#2

Åh sådana kakor är supergoda, helrätt med saffran också…:) Vilka härliga färger det blev på bilden!

Illan
2006-08-31 11:13
#3

Å vad gott det är! I min allergiska familj byter jag ut mandel mot solrosfrön. Funkar fint - lite nötig smak och lite så där segtuggigt motstånd i kakan.

Pia
2006-08-31 20:21
#4

Solrosfrön, jösses så gott det lät då!

Illan
2006-08-31 22:25
#5

Ja det blir faktiskt riktigt bra. Så bra att ingen saknar mandel av de icke-allergiker jag bjudit.

Upp till toppen
Annons: