Bakat,desserter & konserverat

Lavendelskorpor

2006-08-29 22:10 #0 av: Anne

Härligt goda småkakor med lavendel, mörk choklad och mandel. Perfekta till en kopp espresso!

Lavendelbiscotti tänkte jag först skriva, men.. sen ändrade jag mig. Vad är skillnaden på cantuccini och biscotti? Ja, i Sverige kallas ofta cantuccini för biscotti - små kakskorpor, alltså. (Eller inte alltid så små, på caféer är de ofta riktigt rejäla.) Biscotti betyder dock bara kaka på italienska, och är ett samlingsbegrepp.

Oavsett vad som är vad, så är det här en ovanligt läcker liten kaka. Enkel att göra, dessutom!

Lavendelskorpor

120 g grovhackad mandel
2 ägg
2 dl socker
1 msk torkad lavendel
1 tsk salt
4-5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
100 g grovhackad mörk choklad

Sätt ugnen på 180°C. Blanda mandel, ägg, socker, lavendel och salt. Tillsätt 3 dl av vetemjölet blandat med bakpulvret, sedan den hackade chokladen. Till slut blandas resten av mjölet ner lite i taget. Passa så att det inte blir för mycket.

Rulla ut längder som läggs på en bakplåtspappersklädd plåt.

Grädda i 180 grader i 15-20 minuter. Skär längderna i snittar och torka dem i 100 grader i 30-40 minuter

Av: Anne

Datum för publicering

  • 2006-08-29
Anmäl
2006-08-30 19:31 #1 av: ElenaD

Det var ett schysst recept ! Ska bakas på helgen!

Anmäl
2006-08-30 21:01 #2 av: Pia

Åh sådana kakor är supergoda, helrätt med saffran också...:) Vilka härliga färger det blev på bilden!

Anmäl
2006-08-31 11:13 #3 av: Illan

Å vad gott det är! I min allergiska familj byter jag ut mandel mot solrosfrön. Funkar fint - lite nötig smak och lite så där segtuggigt motstånd i kakan.

Anmäl
2006-08-31 20:21 #4 av: Pia

Solrosfrön, jösses så gott det lät då!

Anmäl
2006-08-31 22:25 #5 av: Illan

Ja det blir faktiskt riktigt bra. Så bra att ingen saknar mandel av de icke-allergiker jag bjudit.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.