Annons:
Etikettermatkulturtraditionerartikel
Läst 27271 ggr
Kramis65
2009-08-30 06:23

Brasiliansk matkultur

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

I Brasilien smakar maten alltid bra och man har många kulinariska höjdpunkter framför sig om man planerar att resa dit!

Basmaten i Brasilien består av ris och bönor. Till det så äter man oftast kyckling, fisk eller kött. Nationalrätten heter "Feijoada" och förr i tiden så var det den maten som slavarna åt. Den serveras traditionellt på lördagarna. Det är en gryta som innehåller soltorkat kött och kryddad korv sin sedan kokas ihop med svarta bönor, Till det så äter man ris, finskuren kål, mandiokmjöl och skurna apelsiner.

Carne do Sol är en också typisk rätt och består av torkat kött som saltas och torkas i flera omgångar. Därefter grillas köttet och serveras med maniok, ris, gröna bönor, salsa och tapioka.

Innan man äter så dricker man "caipirinah", som är Brasiliens nationaldrink. Drinken består av pressad lime, socker, massor av is och en hel den av det Brasilianska brännvinet som är gjort av sockerrör. Under måltiden så dricker man "Chopp" som är deras fatöl. Den serveras iskall i små glas så att den inte ska hinna bli varm innan man dricker upp.

I södra Brasiliens inland så äts det mycket kött, men deras matkultur har spridit sig väldigt mycket över stora delar av Brasilien. Vid kustorterna så äter man mest fisk och skaldjur. I delstaten Bahia så är maten mycket starkare kryddad än i andra delar av Brasilien.

Mycket av matkulturen har man tagit från Afrika då slavarna förde med sig mycket traditioner. Det är i Bahia som den största delen av maten kommer från Afrika.

Det dricks väldigt mycket juice i Brasilien och det finns antagligen inget annat land som har större utbud av olika juicesorter.

// Ulrika

Medarbetare på Frivillig arbetare, sorg ochMatlust En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. Man behöver inte veta allt, men man kan ta reda på det!

Annons:
Loucar
2009-08-30 06:32
#1

Kanoners kramis Glad

Cipirinah ska jag prova absolut.

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

[Medelone]
2011-09-24 22:42
#2

Oj, 2 år senare - Måste bara fråga, hur är själva matkulturen jämförd med Sverige? Äter man på ett visst sätt eller pratar om vissa saker vid matbordet man inte skulle göra i Sverige?

dolfen
2011-09-25 18:41
#3

Finns det något samband mellan feijoa och feijoada?

dolfen
2011-09-25 18:47
#4

Caipirinah påminner om italienska Limoncello.

Upp till toppen
Annons: