Matlust 5 år
Matlust är en av de sajter som har funnits med nästan sedan iFokus start för cirka 5 år sedan. Den första värden för sajten var Pernilla, som lade ned mycket arbete på att bygga upp sajten. Därefter följde Anne med sitt stora matkunnande. Efter Anne tog Skruttis, numera Norum över och jobbade vidare, efter Norum kom Loucar och nu är jag sajtvärd. Matlust har också haft många fina medarbetare.
Tack för den fina bilden till Storost. Observera att bilden är copyrightskyddad.
Matlust har hela tiden präglats av sitt namn – lusten till den goda maten, detta tycker jag går som en röd tråd genom alla inlägg och artiklar.
Det finns många artiklar av skilda slag. Här vill jag bara lyfta fram några av de många artiklarna:
Skördetid av Pernilla. Detta är Matlusts allra första artikel
En god frukost av Pernilla. Ett ständigt lika aktuellt ämne
Låt maten ta tid 1 av Anne. Också detta är en artikel med ett alltid lika aktuellt ämne. Anne skrev också en uppföljare: Låt maten ta tid 2.
Wok nästan på riktigt av AndersE. En nytänkande artikel med trevliga tips.
Matrutiner Matlista Inköpslista av Chinerunner. Ett ämne som alltid är lika aktuellt och bra att få tips om.
Potatis i alla dess varianter av Norum. Potatis är ju basföda för många här i Sverige. Norum har också skrivit en artikel om Färskpotatis.
Kryddväxter av Loucar. Alltid lika intressant ämne för oss som är matlagningsroade.
Mord på menyn av Asta. Här berättar Asta om antikhandlaren Homan i Jan Mårtenssons böcker. Många enkla och trevliga mat- och vintips.
Laktosintolerans av Tassy. Denna artikel är ett led i samarbetet med Allergier.iFokus. Tassy har även skrivit om mjölkallergi, celiaki och ananas.
Kräftans vänkrets av Kramis65. Handlar om en av våra mest svenska traditioner.
Sommarens alla sallader av Bergspuman. Sallader och salladsrecept kan man aldrig få för många av.
En sajt blir vad medlemmarna gör den till, därför vill vi som nu jobbar med sajten tacka alla tidigare värdar, Medarbetare och medlemmar för allt ert engagement och stöd, utan er hade sajten inte kunnat leva vidare.
Har du några tankar, idéer eller förslag på intressanta ämnen till artiklar med mera, så är du välkommen att skicka ett privat meddelande till någon av oss, Om du vill ordnar vi så att du kan skriva en egen artikel.
Länk till Tiden går fort, en nyskriven artikel av Niklas, en av killarna bakom iFokus.
Désirée, Bergspuman, Stephan och Tassy
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Ett fyrfaldigt leve för Matlust iFokus:
*Hurrey, hurrey, hurrey, hurrey*!
Själv har jag varit iFokusmedlem i 4 år o 4 månader nu. Matlust var mitt första forum o även om tid o ork inte räcker till för ett alltför stort engagemang i forumen nuförtiden (de har blivit ett antal fler med tiden) så tittar jag alltid in någon gång då o då.
#0 Men en sådan fin artikel för här tackas det för både gammal som ny Sajtvärd, Medarbetare och andra trådläggare.
Matnyttig information som har glömts bort plockas fram så att vi kan avnjuta fin information som varit under dessa 5 år.
"Dessan" du är en ängel och du sprider så fina och vita vibbar överallt där du tar dig fram … tack /kram
MaMaMade det är alltid lika trevligt när du kikar in, inte minst därför att du kan mycket om mat
Spanaren tack tack du är själv alltid lika glad och trevlig
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Grattis till de 5 åren som sajten funnits. Själv har jag inte varit medlem så länge, men uppskattar att den finns även om jag tycker det är lite roligare att baka än laga mat. Här finns många trevliga tips och recept.
Dessan, du driver både denna sajten och matbröd med den äran. Som Medarbetare på bröd så vet jag att du aldrig skulle fatta stora beslut själv utan att först rådgöra med dina medarbetere, vilket gör dig till en utomordentligt kompetent värd. (Här har säkert många värdar mycket att lära).
Kram och lycka till med sajten i fortsättningen också
Mona du är så snäll Jag försöker, så gott det går, att driva båda sajterna så att alla medisar känner att de är viktiga för sajterna, men ibland måste jag ju också fatta egna beslut, dock så sällan som möjligt.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Grattis Désirée. Till dina fina saiter
Hälsningar Gnidde.
Grattis grattis
Måste också fråga vad det är som är på bilden? Väldigt fint gjort!
Tack tack Hera, du är ju också en del av Matlust
Angående bilden så är det en skulptur gjord av olika rot- och grönsaker som Storost har gjort. Storost berättar kanske snart själv mer om den
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Herregud vad duktig hon är Fattar inte hur man kan vara så bra på sånt!
Stephan är en konstnär i ordets rätta bemärkelse
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Jasså det är en han
Yepp, det är en han. Jag har varit på två kurser i grönsakskonst. Jag tycker om att arbeta med händerna och just nu är jag på en årsutbildning i slöjd hos Mora folkhögskolan.
Fågeln är gjord i rättika, snabeln och fötter i morot. Blommorna är i rättika och morot, löv är i skal av gurka. Sockeln är kålrabbi.
När man har de vertyg som behövs och stora exemplarer av olika grönsaker är det ganska enkelt att tillverka olika former med grönsaker. Här finns det en liten urval vad man kan göra med grönsaker och frukter.
Vänliga hälsningar Stephan
Grattis till sajten och jag får bara berömma storost för hans konst
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
Grattis, grattis!!
Äta bör man, annars dör man!
Och kan man göra det så att Moder Jord överlever, är det ju ett plus .
Och det är bra att här på sajten diskuteras maten, matens kvalitet och dess framställning. I det deltar jag då och då, och det ämnar jag göra fortsättningsvis.
Keep going!
Tom
//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.
*Wow* storosten! Har alltid varit imponerad av thailändarnas "kökskonst" men den där pippin är en jågel för sig!
Tack Hera, bumbelboo och MaMaMade.
Vänliga hälsningar Stephan
Tom-B du fångar väl min personliga tanke med Matlust. Det vill säga att vi här kan diskutera den mat vi äter, dess kvalitet och hur den framställs. Självklart är det också givande och roligt att kunna dela med sig av recept och olika tips och tricks i vår matlagning.
Matkonst som Storost visar här ger sajten en extra krydda
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Tack Dessan!
Vänliga hälsningar Stephan
Underbar artikel och helt enastående magnifik skulptur!
Tack också dig Tassy.
Vänliga hälsningar Stephan