Annons:
Etikettermenyermatsedlarmiddagstips
Läst 2045 ggr
Loucar
2009-05-18 14:59

Förslag på olika bufférätter

Hej

Då det nu börjar närma sig med studentmottagningar o sommaren är på väg fick jag en idé.

Varför inte skriva in olika rätter som kan fungera i en buffé så kan man gå in o välja o vraka när man får idetorka.

OBS! alla recept kommer att publiceras i Matlusts receptsamling.

/Louise

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Annons:
Loucar
2009-05-18 15:19
#1

Marinerade grönsaker

Cirka 4 pers

2 röda paprikor

2 gula paprikor

2 salladslök

1 rödlök

1 förpackning cocktailtomater

marinad:

1 del äppelcidervinäger

2 delar olivolja

svartpeppar

salt

pressad vitlöksklyfta

färsk basilika

färsk oregano

Bränn av paprikorna i ugnen tills skalet har svarta bubblor.

Doppa dem sedan i iskallt vatten och ta bort skalet.

Strimla paprika, salladslök och rödlök.

Skär tomaterna i klyftor som sedan delas på mitten.

Finhacka basilika och oregano om man inte har färska kryddor går det bra att använda torkade.

Blanda alla ingredienser till marinaden (kryddor används efter smak) och häll sedan marinaden över grönsakerna och låt stå att dra i cirka 30 minuter.

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Loucar
2009-05-18 15:21
#2

Ljummen potatisallad

1 kilo små färskpotatisar med skal

200 gram färsk bladspenat

10 cocktailtomater

1 skivad rödlök

½ deciliter dill

1 matsked senap

2 delar olivolja

1 del vinäger

salt, peppar 

Tvätta och borsta potatisen som sedan kokas i lättsaltat vatten cirka 15 minuter. Låt potatisen svalna lite och blanda i bladspenat, cocktailtomater och rödlök. Rör ihop dill, senap, olivolja, vinäger och kryddor som sedan blandas med potatissalladen.

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Loucar
2009-05-18 15:25
#3

Rödbetor med rysk touche  

4 färska små rödbetor

1 squash

½ rödlök

1 del vinäger

2 del olja

salt, peppar

1 tesked timjan

1 saltgurka

2,5 deciliter matlagningsyoghurt

Koka rödbetorna som sedan får kallna. Skiva rödbetor och squash som sedan marineras i vinäger, olja och kryddor var för sig då rödbetorna färgar av sig. Lägg upp snyggt på en assiett och strö över rödlök och finhackad saltgurka. Lägg en klick matlagningsyoghurt ovanpå.

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

[Norum]
2009-05-19 00:24
#4

Ska se vad jag kan hitta i gömmorna. Har säkert nåt jag kan bidra med. Glad

majvi
2009-05-20 20:16
#5

För de som inte har så mycket tid och ork för matlagning;

creme fraiche med smak av pepparot och äpple tillsammans med lax.

Det går säkert bra med annan fisk också.

“In a world filled with hate, we must still dare to hope. In a world filled with anger, we must still dare to comfort. In a world filled with despair, we must still dare to dream. 

Loucar
2009-05-20 23:41
#6

Medelhavspaj

Pajdeg:

3 deciliter vetemjöl

125 gram smör

3 matsked vatten

Fyllning:

1 liten burk svarta oliver

1 förpackning fetaost

2 tomater

1 rödlök

färsk basilika

3 ägg

2 deciliter mjölk

2 deciliter riven ost

grovmalen svartpeppar 

Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och låt sedan degen vila kallt 30 minuter.

Tryck ut degen i en pajform, nagga degen med en gaffel och förgrädda sedan pajskalet i 10 minuter på 175 grader. Skiva löken och fräs den mjuk. Fördela alla ingredienser i pajskalet utom ägg och mjölk som vispas ihop och sedan hälls över fyllningen. Grädda sedan pajen i 175 grader cirka 20-25 minuter.

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Annons:
[Norum]
2009-05-22 13:18
#7

Nu har jag lagt dessa recept till samlingen. Skrattande

Loucar
2009-05-24 20:20
#8

Sirapsbakat fläsk

10 personer

2 kilo rimmad slaksida av sidfläsk

3-4 matskedar sirap

Sätt ugnen på 250 grader. Skåra svålen mycket fint och lägg sedan fläsket med svålen nedåt på galler över en långpanna. Fyll långpannan upp till gallret med varmt vatten. Stek fläsket 35-45 minuter. Vänd fläsket så att svålsidan kommer upp och stek ytterligare 35-45 minuter. Då svålen börjar reas sig mot slutet av stektiden penslas den med sirapen. Passsa noga och stek ytterligare 3-5 minuter. Låt fläsket kallna innan det skärs upp.

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Upp till toppen
Annons: